Grupa za društvene nauke
Grupa za društvene nauke
14.09.2016, 06:25

“Dođi, vidi, priključi se”

č: | fb:

Grupa za društvene nauke Društva istraživača "Vladimir Mandić Manda" organizuje promociju, kako bi se učenici prvog razreda  valjevskih srednjih škola upoznali sa tematikom i metodikom, kao i sa oblašću delovanja Grupe i njihovom priključivanju. Promocija je ove godine pod sloganom "Dođi, vidi, priključi se!"

 

Program promocije, koja traje do 19. septembra, za ovu godinu je sledeći:

  • Valjevska gimnazija, sreda 14. septembar 14 časova
  • Muzička škola Valjevo, četvrtak 15. septembar 12:30 časova

Dalji tok promocije i ono što ovogodišnju promociju čini inovativnom u odnosu na prethodne podrazumeva aktivnsti od petka 16. do nedelje 18. septembra:

  • Petak, 20:15 časova skup kod Pošte i odlazak u Istraživačku ku kuću na pozdravni sastanak vođe Grupe
  • Subota 10 časova iz Istraživača polazak na organizovanu šetnju u Degurić, a potom povratak u Istraživače i kotlić
  • Nedelja 20 časova žurka i potom prvi redovan sastanak Grupe

 

U Medicinskoj i Tehničkoj školi članovi Grupe podeliće letke sa informacijama o daljem toku  promocije u  ovoj radnoj nedelji, zbog nemogućnosti tih škola da organizuju prezentaciju u ovom periodu.

Kao problem sa kojim su se susreli, društvenjaci navode nesaradljivost određenih škola, pa na primer, uprkos dostavljenom dopisu i mejlovima, sa Ekonomskom školom nisu uspeli da stupe u kontakt, dok je Poljoprivredna odgovorila da su u nemogućnosti da u toku septembra sa njima sarađuju na ovom projektu.

 

Grupa za društvene nauke

Grupa za društvene nauke (Foto: Lazar Živković)

U Grupi naglašavaju da se ove godine promociji pristupa na novi, inovativniji način, jer se smatra da će slikovitiji prikaz rada Grupe bolje zainteresovati potencijalne članove.

"Ovogodišnja  promocija ne uključuje samo suvoparnu prezentaciju Grupe u prostorijama srednjih škola, kao što je to ranije podrazumevala", kažu koordinatorke ove promocije, Isidora Popović i Ema Ulemek. One dodaju da će ove godine novim članovima biti ponuđen raznovrsniji program, koji uključuje i upoznavanje sa Istraživačkom kućom, i da će se obratiti posebna pažnja na učenje novih članova istraživačkom duhu i druženju, onome što istraživači naglašavaju kao jedinstveno u odnosu na ostala društva ovog tipa.

 

Program promocije, biće obogaćen i jednom zajedničkom šetnjom, ali i kotlićem u Istraživačkoj kući. "Društvenjaci" međutim, ne napuštaju u celosti tradicionalni način promocije, već, kako smo saznali iz razgovora sa koordinatorkama, ona im samo služi kao način informisanja o inovativnijem programu. Pa tako po školama najavljuju promociju u navedenim terminima.

Ono što novi članovi Grupe mogu steći jesu mnoge organizacione sposobnosti, osamostaljivanje za brigu o sebi i prirodi u prirodi, kao i proširenje znanja u oblasti svih društvenih nauka i njihovih metodologija.

Dođi, vidi, priključi se!

Aktuelno

Ljubomir Radović (foto: Kolubarske.rs)
Još uvek ima mesta da se dopuni i poboljša PGR Pre 1 dan 3 sati

Lokalni front: Ko i kako odlučuje o sudbini Divčibara

Lokalni front Va podseća javnost, posebno zaljubljenike u Divčibare, da samo još do petka 24. juna postoji mogućnost dostavljanja primedbi i predloga na treću izmenu Plana generalne regulacije za...  · 5 komentara