Registracija Prijava preko FB
Gradska kuća (foto: Đorđe Đoković)
Gradska kuća (foto: Đorđe Đoković)
03.07.2014, 23:20

Politička borba na Dan borca?

č: | fb:

Danas će biti održana sednica Skupštine grada sa dvadeset tačaka dnevnog reda. Podsetimo, i prošle godine 4. jula zasedao je lokalni parlament i to skoro 12 časova sa 40 tačaka dnevnog reda. Prošlogodišnja maratonska sednica protekla je u znaku nesuglasica i svađa naprednjaka i socijalista. Već na narednoj sednici 19. avgusta naprednjaci su napustili Skupštinu u znak protesta zbog smenjivanja predsednika Upravnog odbora Turističke organizacie, što je bio uvod definitivnog izlaska naprednjaka iz lokalne vlasti. Nakon toga socijalisti su napravili novu većinu, sa novim koalicionim partnerima. Da li će i na današnjoj sednici doći do političke borbe na, nekadašnji praznik, Dan borca, jer i danas su na dnevnom redu  kadrovska pitanja?

Osim kadrovskih pitanja, odbornici Gradske skupštine danas će se izjasniti i o prvom rebalansu budžeta Valjeva u iznosu od 127,44 miliona dinara. Rebalansom budžeta gradska vlast pokušava da obezbedi novac za sanaciju šteta nastalih nakon poplava i klizišta. Program hitne sanacije objekata infrastrukture i vodotokova Gradske direkcije, naćiće se pred odbornicima Skupštine grada i praktično su u tom programu  sadržani svi radovi za koje će novac biti obezbeđen rebalansom budžeta.

Odbornici će razmatrati  i predlog  Odluke o načinu, merilima i kriterijumima za izbor projekata  u oblasti javnog informisanja, koji se finansiraju i sufinansiraju iz budžeta grada Valjeva, u izmenjenom obliku u odnosu na Odluku koja je bila pred odbornicima na sednici u utorak. Nakon predloga odbornika na prethodnoj sednici Skupštine grada u Odluku je uneto da za budžetska sredstva projektnog finansiranja imaju mogućnost da konkurišu i dnevne i periodične novine, pored elektronskih medija i internet portala. Odluka je izmenjena i u delu sastava članova Komisije, koja treba da ima predsednika i četiri člana, od kojih su dva  iz redova nezavisnih stručnjaka za medije i medijskih radnika, koji nisu u sukobu interesa.

Odbornici će se izjasniti o promeni Statuta grada Valjeva, kojom je predviđeno da se broj članova Gradskog veća sa devet poveća na 11 članova. 

Aktuelno

Željko Trifunović (foto: Lokakni front Va)
Oglasna poruka 4.06.2020

Mali i veliki problemi meštana Petnice

Meštani Petnice obratili su se medijima jer, kako kažu, jedino im je to preostalo da skrenu pažnju javnosti na brojne probleme sa kojima se suočavaju godinama unazad, ali i da lokalnu vlast podsete...  · 3 komentara

Grad Valjevo (foto: Đorđe Đoković)
Zbog epidemije i vanrednog stanja 3.06.2020

Naplaćeno manje poreza na imovinu

Za prvih pet meseci ove godine naplaćeno je 28 miliona dinara manje izvornih prihoda Grada. Od toga, porez na imovinu građana manji je za blizu šest miliona, a od pravnih lica za oko 10,7 miliona...