Gradska kuća (foto: Đorđe Đoković)
Gradska kuća (foto: Đorđe Đoković)
03.07.2014, 23:20

Politička borba na Dan borca?

č: | fb:

Danas će biti održana sednica Skupštine grada sa dvadeset tačaka dnevnog reda. Podsetimo, i prošle godine 4. jula zasedao je lokalni parlament i to skoro 12 časova sa 40 tačaka dnevnog reda. Prošlogodišnja maratonska sednica protekla je u znaku nesuglasica i svađa naprednjaka i socijalista. Već na narednoj sednici 19. avgusta naprednjaci su napustili Skupštinu u znak protesta zbog smenjivanja predsednika Upravnog odbora Turističke organizacie, što je bio uvod definitivnog izlaska naprednjaka iz lokalne vlasti. Nakon toga socijalisti su napravili novu većinu, sa novim koalicionim partnerima. Da li će i na današnjoj sednici doći do političke borbe na, nekadašnji praznik, Dan borca, jer i danas su na dnevnom redu  kadrovska pitanja?

Osim kadrovskih pitanja, odbornici Gradske skupštine danas će se izjasniti i o prvom rebalansu budžeta Valjeva u iznosu od 127,44 miliona dinara. Rebalansom budžeta gradska vlast pokušava da obezbedi novac za sanaciju šteta nastalih nakon poplava i klizišta. Program hitne sanacije objekata infrastrukture i vodotokova Gradske direkcije, naćiće se pred odbornicima Skupštine grada i praktično su u tom programu  sadržani svi radovi za koje će novac biti obezbeđen rebalansom budžeta.

Odbornici će razmatrati  i predlog  Odluke o načinu, merilima i kriterijumima za izbor projekata  u oblasti javnog informisanja, koji se finansiraju i sufinansiraju iz budžeta grada Valjeva, u izmenjenom obliku u odnosu na Odluku koja je bila pred odbornicima na sednici u utorak. Nakon predloga odbornika na prethodnoj sednici Skupštine grada u Odluku je uneto da za budžetska sredstva projektnog finansiranja imaju mogućnost da konkurišu i dnevne i periodične novine, pored elektronskih medija i internet portala. Odluka je izmenjena i u delu sastava članova Komisije, koja treba da ima predsednika i četiri člana, od kojih su dva  iz redova nezavisnih stručnjaka za medije i medijskih radnika, koji nisu u sukobu interesa.

Odbornici će se izjasniti o promeni Statuta grada Valjeva, kojom je predviđeno da se broj članova Gradskog veća sa devet poveća na 11 članova. 

Aktuelno

Oranica (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
U Valjevu Pre 20 sati 50 minuta

Tajna sesija Rio Tinta sa nepoznatim posetiocima

Kompanija Rio Tinto organizovaće u Valjevu, u četvrtak 28. marta sesiju sa predstavnicima lokalne zajednice na temu Projekat "Jadar". Skup je zatvoren za medije, a "sesije se održavaju sa ciljem da...  · 7 komentara

SPREG (Ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Od 4. do 6. aprila u Omni centru 27.03.2024

19. SPREG – “Ovde stvaramo vrednosti”

Sajam privrede zapadne Srbije SPREG, pod sloganom "Ovde stvaramo vrednosti", biće održan od 4. do 6. aprila u Omni centru u Valjevu. U dve hale i na otvorenom, na 80 štandova predstaviće se 150...  · 2 komentara