Registracija Prijava preko FB
Manastir Gračanica (arhiva) (foto: Sajt TOV Valjevo)
Manastir Gračanica (arhiva) (foto: Sajt TOV Valjevo)
04.07.2014, 10:32

Monasi napustili Gračanicu

č: | fb:

Monasi Serafim i Sergije napustili su prošle noći manastir Gračanicu, saznaju Kolubarske.rs. Oni su u dva kamiona natovarili drva i ovce, pošto su ostale stvari ranije evakuisali, i napustili Nemanjićku crkvu iz 15.veka, koja je predviđena za potapanje punjenjem budućeg akumulacionog jezera na hidro sistemu Rovni, na reci Jablanici.

Raščinjeni monah SPC, Antonije (Dragan Davidović) monahe Serafima i Sergija optužuje da su „napustili svetinju kada su joj najpotrebniji“, prozivajući pritom i vladiku valjevskog Milutina (Kneževića) kako je obavezan da odmah odredi „nekoga ko će (u Gračanici) živeti i i svedočiti o ranama Gračanice dok vodane dođe do pojasa“.

U ponedeljak bi trebalo da počnu radovi na čišćenju terena budućeg jezera, a na udaru bi se, prema navodima Istinoljublja, rušenjem crkvenih konaka i groblja (mada su humke prenete na portu novoizgrađene crkve na susednom brdu u Tubraviću).

Istinoljublje i danas protestuje pred zgradom Gradske skupštine tražeći prekid radova na akumulaciji Rovni. Predvodi ih Antonije (Dragan Davidović).

Aktuelno

Željko Trifunović (foto: Lokakni front Va)
Oglasna poruka 4.06.2020

Mali i veliki problemi meštana Petnice

Meštani Petnice obratili su se medijima jer, kako kažu, jedino im je to preostalo da skrenu pažnju javnosti na brojne probleme sa kojima se suočavaju godinama unazad, ali i da lokalnu vlast podsete...  · 3 komentara

Grad Valjevo (foto: Đorđe Đoković)
Zbog epidemije i vanrednog stanja 3.06.2020

Naplaćeno manje poreza na imovinu

Za prvih pet meseci ove godine naplaćeno je 28 miliona dinara manje izvornih prihoda Grada. Od toga, porez na imovinu građana manji je za blizu šest miliona, a od pravnih lica za oko 10,7 miliona...