Karađorđeva ulica (foto: Đorđe Đoković)
Karađorđeva ulica (foto: Đorđe Đoković)
17.01.2017, 10:56

Ulice prohodne, parking se ne naplaćuje

č: | fb:

Visina snega koji pada 24 časa je 11 centimatara, a trenutna temperatura u Valjevu je minus jedan stepen.

 

"Sve ulice prvog prioriteta koje su u programu zimskog održavanja, a to su ulice u centru grada, su prohodne, a trenutno se uklanja sneg iz ulica drugog prioriteta", kaže Željko Mucić iz preduzeća "Ingrap-omni", koje je zaduženo za zimsko održavanje gradskih ulica, lokalnih puteva i saobraćajnica na Divčibarama.

On objašnjava da to što na ulicana ima par centimetara snega ne znači da ulice nisu očišćene. "Sve ulice prvog prioriteta su prohodne i saobraćaj se odvija bez problema", odgovara Mucić na naše pitanje da li su glavne ulice u gradu dobro očišćene.

 

Ulaz u Tešnjar

Ulaz u Tešnjar (Foto: Đorđe Đoković)

Ulica Vuka Karadžića

Ulica Vuka Karadžića (Foto: Đorđe Đoković)

Karađorđeva ulica

Karađorđeva ulica (Foto: Đorđe Đoković)

Mucić kaže da je mehanizacija upućena na čišćenje snega na putevima valjevskih sela, u Poćutu, Dračić, Bačevce, Prijezdić, Žabare, Leskovice, Grabovicu, Zabrdicu, Babinu luku, Brankovinu, Stave i na Taor.

 

Na listi prioriteta čišćenja gradskih ulica, koja je napravljena pre 16 godina i do sada nije menjana, je 39 ulica prvog prioriteta, dok su 43 ulice drugi prioritet. Pored gradskih saobraćajnica čiste se lokalni putevi i to 18 prvog i 11 drugog prioriteta, dok se na Divčibarama čisti 16 saobraćajnica.

 

Iz Preduzeća za puteve, koje održava magistralne i regionalne saobraćajnice, kažu da su putni pravci prohodni, osim pravca Pričević-Pecka. Prohodna su oba pravca za Divčibare, kao i saobraćajnice na toj planini, koje održava preduzeće „Ingrap-omni“ .

Knez Miloševa

Knez Miloševa (Foto: Đorđe Đoković)

Čišćenje snega na Desankinom vencu

Čišćenje snega na Desankinom vencu (Foto: Đorđe Đoković)

Desankin venac

Desankin venac (Foto: Đorđe Đoković)

Čišćenje snega kod Gimnazije

Čišćenje snega kod Gimnazije (Foto: Đorđe Đoković)

Podsećamo građane na Odluku o komunalnim delatnostima i komunalnom redu, po kojoj su dužni da sa trotoara ispred svojih kuća i poslovnog prostora uklone sneg i led odmah, a najkasnije u roku od 24 sata od početka padavina. 

 

Iz Vidraka poručuju da zbog snega danas neće naplaćivati parking.

 

Drvored

Drvored (Foto: Đorđe Đoković)

Aktuelno

SPREG (Ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Od 4. do 6. aprila u Omni centru 27.03.2024

19. SPREG – “Ovde stvaramo vrednosti”

Sajam privrede zapadne Srbije SPREG, pod sloganom "Ovde stvaramo vrednosti", biće održan od 4. do 6. aprila u Omni centru u Valjevu. U dve hale i na otvorenom, na 80 štandova predstaviće se 150...  · 2 komentara