Branko Ružić (foto: Đorđe Đoković)
Branko Ružić (foto: Đorđe Đoković)
24.01.2017, 08:05

Ružić: "Srbija ima dva briljantna kandidata"

č: | fb:

O izborima ćemo razgovarati kada za to dođe vreme, rekli su socijalisti sinoć na godišnjem koktelu ove partije u Valjevu i poručili da će SPS model svog učešća na izborima uskladiti sa onim što je državni interes.

 

"Najvažnije je da svi znamo da postoji mnogo političkih partija, ali da je Srbija samo jedna", rekao je potpredsednik SPS-a Branko Ružić. Dodao je da trenutna vladajuća koalicija u Srbiji ima dva briljantna kandidata. Jedan je najbolji, a drugi je najjači. "Najbolji za mene je Ivica Dačić, a najjači u Srbiji je Aleksandar Vučić", rekao je Ružić.

Branko Ružić

Branko Ružić (Foto: Đorđe Đoković)

Poručio je, ne samo članovima SPS-a, da su predsednički izbori značajni i da mogu biti politička vododelnica, otuda je učešće socijalista na njima veoma važno kako bi se očuvala politička stabilnost, kako bi se došlo do ekonomskog progresa i kako bi Srbija nastavila putem koji je zacrtan u realizaciji strateških ciljeva.

 

"Ovo nisu izbori za igrariju, nisu izbori za nečije sujete i za potenciranje razlika, jer je u Srbiji najlakše na malim razlikama napraviti rat. Mi nikada nismo bili za rat, uvek smo bili za saradnju i međusobno poštovanje u odnosima sa političkim partnerima. Siguran sam da će i ovi izbori biti preslikani u tom obostranom poštovanju i uvažavanju, i da će Srbija nakon njih još snažnije, jače i krupnim korakom krenuti napred", rekao je Branko Ružić.

 

Đorđe Milićević

Đorđe Milićević (Foto: Đorđe Đoković)

Đorđe Milićević, predsednik valjevskih socijalista, narodni poslanik i potpredsednik Skupštine Srbije je poručio da će sve odluke SPS-a vezane za izbore "ići u pravcu interesa građana i u pravcu političke stabilnosti, jer politička stabilnost jeste preduslov svakog daljeg napretka Srbije".

 

"Ne mislimo da u ovom trenutku, kada još uvek ne znamo kada će biti održani izbori i da li će biti predsednički i parlamentarni, u Srbiji sve treba da stane i da se okrenemo izbornoj kampanji. Naprotiv, mi ćemo na najbolji mogući način nastaviti da radimo posao za koji smo preuzeli odgovornost, a o izborima ćemo razgovarati kada za njih dođe vreme, a građani će odlučiti kome će ukazati poverenje", rekao je Milićević.

 

On je podsetio da su za 26 godina postojanja socijalisti prošli i preživeli mnogo toga i, kako reče, upravo to pokazuje snagu Socijalističke partije. "Ostali smo verni ideji zbog koje je osnovana SPS, pa čak i u vreme kad je teško bilo biti socijalista. I ono što je najvažnije uvek smo bili na strani Srbije, pa i onda kada smo bili opozicija", poručio je Đorđe Milićević.

 

Dragan Jeremić

Dragan Jeremić (Foto: Đorđe Đoković)

Dragan Jeremić, predsednik OO SPS, član IO SPS i zamenik gradonačelnika ponovio je obećanje iz kamanje za lokalne izbore u kojoj je prmovisan program SPS-a "Naša priča", a to je da će naredne četiri godine raditi za dobrobit građana Valjeva.

 

"A ono što bih vas zamolio jeste da primenimo i da se držimo jedne maksime, koja  glasi - da bi sutra imali posla i da bi mogli da radimo, danas moramo da radimo mnogo više. Nema mladih i starih, dobrih iloših, ima samo onih koji rade i onih koji ne rade, onih kojima prolazi vreme i onih koji žele i rade da bude bolje", rekao je Jeremić.

  

Potpredsednik SPS-a Branko Ružić pohvalio je valjevske socijaliste, rekavši da su na ponos svima jer su među najboljima u Srbiji, a to su i pokazali osvojivši preko 30 posto glasova na prošlogodišnjim lokalnim izborima.

Gosti na koktelu SPS-a

Gosti na koktelu SPS-a (Foto: Đorđe Đoković)

Na godišnjem koktelu valjevskih socijalista u holu Centra za kulturu bili su i predstavnici vladajućih partija, koalicionih partnera, ponajpre iz SNS-a, kao i predstavnici opozicione DS. 

Gosti na koktelu SPS-a

Gosti na koktelu SPS-a (Foto: Đorđe Đoković)

Aktuelno

Čačanska opozicija (foto: Zajednički glas - Epicentar press)
Glas naroda Pre 12 sati 33 minuta

Da li u Srbiji postoji opozicija? (VIDEO)

Umesto da opozicija bude "zadovoljna, jednoglasna i prione na pripreme za predstojeće izborne aktivnosti", kao grom iz vedra neba (ili ne baš) odjeknula je vest da su se u redovima opozicionih...

POKS (logo) (foto: )
Saopštenje Pre 15 sati 10 minuta

Valjevski odbor POKS izlazi na izbore

Gradski odbor Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) je jednoglasno usvojio predlog da POKS Valjevo izlazi na izbore, saopštila je ova politička organizacija.  · 5 komentara