Valjevo (foto: Đorđe Đoković)
Valjevo (foto: Đorđe Đoković)
17.03.2017, 10:34

Omaž Mikiju Jevremoviću i svečana akademija

č: | fb:

Program obeležavanja Dana grada trajaće do 8. aprila, a centralna proslava je 20. marta na Dan Valjeva, kada će biti održan omaž Mikiju Jevremoviću i Svečana akademija, najavljeno je na konferenciji za novinare u Gradskoj upravi.

 

"Na Dan grada biće organizovana Svečana akademija u podne u Centru za kulturu na kojoj će biti uručene nagrade grada Valjeva pojedincima i kolektivima za ostvarene rezultate u prošloj godini, kao i priznanja ambasadorima Češke i Belorusije. Koncert u znak sećanja na Mikija Jevremovića biće održan u 20.00 časova u Centru za kulturu, na istoj sceni na kojoj je pre skoro pola veka legendarni pevač započeo karijeru. Nastupiće Željko Joksimović, Neverne bebe, Igor Starović, Jovan Maljoković, Irena Blagojević, Jelena Kovačević, Boris Bizetić, Željko Vasić, grupa Horoskop sa Zoranom Varteksom Jevremovićem i KUD Abašević", najavio je zamenik gradonačelnika Dragan Jeremić.

 

U danima obeležavanja praznika grada u Valjevu će boraviti brojni gosti, među kojima će biti i pojedini ministri Vlade Srbije.

 "Još uvek nije potvrđeno, ali ima najava da će nam na Dan grada, u ponedeljak, gosti biti ministarka državne uprave i lokalne samouprave Ana Brnabić i ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević", rekao je Jeremić. On je dodao da će u petak Sajam voćarstva, koji je organizovan u okviru programa Dana grada, posetiti devet gradonačelnika i predsednika opština iz Slovenije.

Dragan Jeremić

Dragan Jeremić (Foto: Đorđe Đoković)

 

U okviru programa obeležavanja Dana grada biće organizovani i brojni sportski programi. Pored Državnog prvenstva u boksu i Juniorskog košarkaškog turnira, koji će se igrati 25. marta, za najmlađe će biti organizovan sportski dan u nedelju 19. marta. 

 

Književne večeri i pozorišna predstava su samo neka od kulturnih dešavanja, o kojima su govorili direktorka Biblioteke Violeta Milošević i direktor Centra za kulturu Miloš Smiljanić.

 

"Biblioteka tradicionalno organizuje promoci knjige dobitnika NIN-ove nagrade za Dan grada. Ove godine, 21. marta u 20 časova u Valjevskoj gimnaziji će se predstaviti Ivana Dimić, laureat prestižne nagrade. Planiramo i promociju knjige o Stojadinu Mirkoviću i Mlanu Tepiću ’Heroji otadžbine’, kao i promociju knjige ’Englezi i Balkan 1837-1914 i Velika Britanija i Kosovski vilajet 1877-1912’, autora dr Aleksandra Rastovića", najavila je Violeta Milošević.

Miloš Smiljanić je rekao da će pored Akademije i koncerta na Dan grada u 19.30 časova biti otvorena izložba posvećena Mikiju Jevremoviću. Na Svetski dan pozorišta, 27. marta biće odigrana pozorišna predstava Nebojše Ilića, koji govori stihove koje su pisali glumci.

 

Organizacija programa obeležavanja Dana grada koštaće oko 300.000 dinara, što je, kako reče Dragan Jeremić, "skromno za ovakav program". On se zahvalio svim umetnicima koji će nastupiti besplatno na koncertu u znak sećanja na Mikija Jevremovića.

Aktuelno

Izbori (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 6 sati 29 minuta

Profesor Milić i zbori i tvori...

U obilju "novosti" sa naše predizborne scene, konačno se pojavi jedna zaista takva! Iz Niša, a ne Beograda, i grupi građana koja prvi put nastupa na izborima. Okupljenih oko poznatog kardiologa i...

Dom zdravlja (foto: Đorđe Đoković)
Blagovremeno otkrivanje problema Pre 6 sati 30 minuta

Razvojno savetovalište i Savetovalište za mlade Doma zdravlja

U okviru Službe za zdravstvenu zaštitu dece Doma zdravlja Valjevo već 15 godina funkcionišu Razvojno savetovalište i Savetovalište za mlade. Cilj rada savetovališta jeste blagovremeno otkrivanje...

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 1 dan 6 sati

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...  · 1 komentar

 (foto: )
Nedelja lepog pevanja Pre 1 dan 6 sati

Sedmi horfest u Valjevu

Muzička škola "Živorad Grbić" je po sedmi put organizator izuzetno renomiranog festivala horova HORFEST. Od 18. do 21. aprila nastupaće 24 hora i vokalnih grupa na sceni valjevske muzičke škole, u...