Najava Petrovdanskih dana  (foto: Đorđe Đoković)
Najava Petrovdanskih dana (foto: Đorđe Đoković)
09.07.2014, 13:33

„Petrovdanski dani“

č: | fb:

Tradicionalni „Petrovdanski dani“, po 21. put biće održani u petak, subotu i nedelju u Valjevskoj Kamenici. To je najstarija i najveća manifestacija valjevskog kraja koja od zaborava čuva vekovnu tradiciju, paljenja lila, kazali su organizatori na današnjoj konferenciji za novinare najavljujući trodnevni program „Petrovdanskih dana“.

Prvog dana manifestacije u petak, nazvanog „Lilijada“, od 20 časova ispred osnovne škole „Milovan Glišić“ u Valjevskoj Kamenici biće organizovan kulturno umetnički program uz učešće KUD „Đerdan“ i pevačke grupe KUD „Krušik“. Tradicionalno, biće izabran i najlepši lilak, a za pobednika je obezbeđena nagrada – bicikla. Uz lilanje posetioci  će uživati i u velikom vatrometu, poručuju organizatori „Petrvodanskih dana“.

U subotu, na Petrovdan slavu Valjevske Kamenice, biće održana litija od škole do krsta, a potom  rezanje slavskog kolača. U jutarnjim časovima takmičenje u ribolovu na Kameničkom jezeru koje počinje u 8 časova, a dva časa docnije biće proglašen pobednik. Za kasno popodne zakazana je degustacija domaćih jela.

U nedelju će, već po tradiciji, biti organizovan „Vlašićki karavan“ posvećen 100 godišnjici Cerske i Kolubarske bitke. Fudbalska utakmica na igralištu „Toplice“ biće igrana od 17 časova.

Manifestaciju „Petrovdanski dani“ organizuje Mesna zajednica Valjevska Kamenica, a iz budžeta grada Valjeva izdvojeno je 200.000 dinara.

Aktuelno

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 4 sati 9 minuta

Uhapšena Valjevka zbog utaje poreza

Valjevska policija uhapsila je S. Đ. (1993) iz Valjeva zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila četiri krivična dela poreska utaja. Kako se sumnja, ona je izbegla da plati porez i oštetila...  · 1 komentar

Izložba cveća u Parku na Jadru (foto: Kolubarske.re)
U Valjevu do nedelje Pre 21 sati 4 minuta

Izložba cveća, vina i rakije

Izložba cveća i sadnog materijala otvorena je danas u Parku Vide Jocić na Jadru, dok je u Knez Miloševoj ulici otvorena Izložba vina i rakije. Obe izložbe će trajati do nedelje, 21. aprila. "Ovo je...  · 1 komentar

Izbori (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 1 dan 4 sati

Profesor Milić i zbori i tvori...

U obilju "novosti" sa naše predizborne scene, konačno se pojavi jedna zaista takva! Iz Niša, a ne Beograda, i grupi građana koja prvi put nastupa na izborima. Okupljenih oko poznatog kardiologa i...