Knez Miloševa (BID zona) (foto: Đorđe Đoković)
Knez Miloševa (BID zona) (foto: Đorđe Đoković)
30.03.2017, 21:36

U Valjevu upisano 79.047 birača

č: | fb:

Na području Valjeva u biračkom spisku nalazi se 79.047 birača, rečeno je Kolubarskim.rs u Gradskoj upravi, što je manje u odnosu na prošlogodišnje parlamentarne izbore u aprilu kada je bilo 79.532 birača.

 

Na teritoriji grada ima 118 biračkih mesta, dok se 119. nalazi u valjevskom Kazneno-popravnom zavodu za maloletnike. Izborni materijal iz Republičke izborne komisije (RIK) juče je isporučen u Valjevo, a danas je počela podela biračkim odborima.

 

U odnosu na prethodne, ovogodišnji izbori donose nekoliko novina. Prvi put se uvode sigurnosne zatvornice za zatvaranje vreća sa izbornim materijalom prilikom njegove primopredaje između radnog tela i biračkih odbora. Druga novina je da svi članovi biračkih odbora moraju imati identifikacione kartice, treća je da birački odbor koristi kontrolni formular koji popunjava pre pravljenja zapisnika o svom radu.

Četvrta novina je da se evidencija o prisustvu članva biračkog odbora na biračkom mestu sačinjava u dva primerka i peta je da posle glasanja radno telo uz ostali izborni materijal, koordinatoru Republičke izborne komisije, predaje jedan primerak zapisnika o primopredaji između biračkog odbora i radnog tela.

 

Važeći glasački listić je i onaj na kome su ispisani ili nacrtani komentari i poruke, precrtana imena drugih kandidata, pod uslovom da se može utvrditi za koga je birač glasao.

 

Biračka mesta biće otvorena u nedelju 2. aprila u 7.00 časova, a zatvaraju se u 20.00 časova. Građani koji imaju stare lične karte moći će da glasaju ukoliko biračkom odboru pokažu staru ličnu kartu i potvrdu MUP-a da su podneli zahtev za izdavanje nove lične karte.

 

Republička izborna komisija (RIK) konačne rezultate izbora objavljuje najkasnije do 6. aprila do 20.00 časova.

Aktuelno

Europrom u Jasenici (foto: Europrom)
PR Pre 12 sati 29 minuta

Otvoren "Europrom" objekat u Jasenici

Valjevska kompanija "Europrom" otvorila je još jednu "ljubičastu trgovinu", ovaj put minimarket u Jasenici, površine od oko 260 kvadrata. Dobra lokacija i prostran parking dodatne su prednosti...  · 1 komentar