Aleksandar Vučić (foto: Đorđe Đoković)
Aleksandar Vučić (foto: Đorđe Đoković)
02.04.2017, 20:32

Aleksandar Vučić predsednik Srbije u prvom krugu

č: | fb:

Prema podacima agencije Ipsos, na osnovu 86,2 odsto obrađenih podataka, predsednički kandidat vladajuće koalicije Aleksandar Vučić osvojio je 54,9 odsto glasova.

 

Po tim podacima, na drugom mestu je kandidat Saša Janković, koji je osvojio 16,3 odsto glasova. Treći je Luka Maksimović (Ljubiša Preletačević Beli) sa 9,5 odsto, a na četvrtom mestu je Vuk Jeremić sa 5,7 odsto podrške birača. 

 

Vojislav Šešelj osvojio je 4,4 % glasova, Boško Obradović 2,3  a Saša Radulović 1,4 procenta glasova. Nenad Čanak je osvojio 1,2 procenta, kandidat DSS-a Aleksandar Popović je osvojio 1,1 odsto a Miroslav Parović je ispod jednog procenta podrške.

 

"Veoma sam ponosan na činjenicu da smo dobili ogromno poverenje građana Srbije, naše su procene 2 miliona 35 hiljada glasova za nas. Pokazalo se u kom smeru Srbija želi da ide. Dobio sam 12 odsto više glasova nego svi ostali kandidati zajedno. Važno je da su građani stavili do znanja da žele da idu napred, još brže i bolje", rekao je u izbornom štabu SNS-a Aleksandar Vučić.

Aktuelno

Polet i Vidrak (foto: Đorđe Đoković)
Brigo moja pređi na drugoga Pre 1 dan 6 sati

"Polet" će biti pripojen "Vidraku"

Pokrenuta inicijativa da JKP "Polet" bude pripojeno JKP "Vidrak", zbog velikih višegodišnjih problema u poslovanju tog javnog preduzeća koje gazduje valjevskim pijacama, potvrđeno je Kolubarskim.rs...  · 21 komentara

Popunjavanje upitnika (foto: Branko Petrović)
Obeležen Nacionalni dan bez duvana Pre 1 dan 4 sati

"Svaka cigareta smeta"

Obeležen je Nacionalni dan bez duvana akcijom na Gradskom trgu. Građanima je deljen zdravstveno-vaspitni materijal, popunjavali su upitnik - test procene nikotinske zavisnosti. Istraživanja u...  · 1 komentar