Aleksandar Vučić (foto: Đorđe Đoković)
Aleksandar Vučić (foto: Đorđe Đoković)
02.04.2017, 20:32

Aleksandar Vučić predsednik Srbije u prvom krugu

č: | fb:

Prema podacima agencije Ipsos, na osnovu 86,2 odsto obrađenih podataka, predsednički kandidat vladajuće koalicije Aleksandar Vučić osvojio je 54,9 odsto glasova.

 

Po tim podacima, na drugom mestu je kandidat Saša Janković, koji je osvojio 16,3 odsto glasova. Treći je Luka Maksimović (Ljubiša Preletačević Beli) sa 9,5 odsto, a na četvrtom mestu je Vuk Jeremić sa 5,7 odsto podrške birača. 

 

Vojislav Šešelj osvojio je 4,4 % glasova, Boško Obradović 2,3  a Saša Radulović 1,4 procenta glasova. Nenad Čanak je osvojio 1,2 procenta, kandidat DSS-a Aleksandar Popović je osvojio 1,1 odsto a Miroslav Parović je ispod jednog procenta podrške.

 

"Veoma sam ponosan na činjenicu da smo dobili ogromno poverenje građana Srbije, naše su procene 2 miliona 35 hiljada glasova za nas. Pokazalo se u kom smeru Srbija želi da ide. Dobio sam 12 odsto više glasova nego svi ostali kandidati zajedno. Važno je da su građani stavili do znanja da žele da idu napred, još brže i bolje", rekao je u izbornom štabu SNS-a Aleksandar Vučić.

Aktuelno

Ljubomir Radović (foto: Kolubarske.rs)
Još uvek ima mesta da se dopuni i poboljša PGR Pre 1 dan 4 sati

Lokalni front: Ko i kako odlučuje o sudbini Divčibara

Lokalni front Va podseća javnost, posebno zaljubljenike u Divčibare, da samo još do petka 24. juna postoji mogućnost dostavljanja primedbi i predloga na treću izmenu Plana generalne regulacije za...  · 5 komentara