Valjevo (foto: Đorđe Đoković)
Valjevo (foto: Đorđe Đoković)
03.04.2017, 06:58

Vučić pobedio u Kolubarskom okrugu

č: | fb:

Prema infomacijama iz izbornog štaba SNS, na osnovu preliminarnih rezultata, Aleksandar Vučić je pobedio na predsedničkim izborima u Valjevu sa osvojenih 55 posto, dok je prema podacima izbornog štaba DS Aleksandar Vučič osvojio 50.4 posto glasova.

 

Gradonačelnik Valjeva Slobodan Gvozdenović je za TV Valjevo plus rekao da je u Valjevu Aleksandar Vučič osvojio oko 55 posto glasova, što je približno procentu koji je dobio na nivou Srbije.

 

Prema infomacijama iz izbornog štaba DS, na osnovu 80 posto obrađenih zapisnika, kandidat vladajuće koalicije Aleksandar Vučić je osvojio 50,4 posto glasova upisanih u birački spisak na teritoriji Valjeva. Prema istim podacima na drugom mestu je Saša Janković sa 19,6 posto, slede Luka Maksimović (Ljubiša Preletačević Beli) sa 10,3 posto, Vuk Jeremić sa 5,06 posto, dok je kandidat SRS Vojislav Šešelj osvojio 4,3 posto glasova birača u Valjevu.

Prema podacima izbonog štaba DS na osnovu 80 posto obrađenih zapisnika, na birališta u Valjevu je izašlo oko 52 posto punoletnih građana, s tim što je odziv u selima bio manji nego u gradu, iznosi oko 35 posto.

 

Republička izborna komisija (RIK) nije saopštila rezultate izbora u Valjevu, tako da preliminarnih zvaničnih rezultata za Valjevo još uvek nema. Koordinator radnog tela RIK-a u Valjevu Aleksandar Purić kaže da oni ne mogu saopštavati izborne rezultate jer je to u isključivoj nadležnosti Republičke izborne komisije.

 

Preliminarni rezultati RIK (11.00)

 

Prema preliminarnim rezultatima predsedničkih izbora, na osnovu podataka Republičke izborne komisije sa 113 od 118 biračkih mesta, najviše glasova u Valjevu osvojio je kandidat vladajuće koalicije Aleksandar Vučić 21710 glasova birača ili 51,19 posto, za Sašu Jankovića glasalo je 7879 birača ili 18,58 posto, slede Luka Maksimović (Ljubiša Preletačević Beli) za koga je glasalo 4674 birača ili sa 11,02 posto, Vuk Jeremić sa 2267 glasova ili 5,35 posto, dok je kandidat SRS Vojislav Šešelj osvojio 1900 glasova ili 4,48 posto glasova birača u Valjevu.

Na 118 biračkih mesta u Valjevu izašlo je 56,32 posto punoletnih građana.

 

Vučić preko 60 posto glasova u Mionici, Osečini i na Ubu

 

Prema preliminarnim rezultatima iz izbornog štaba SNS u Mionici najviše glasova je osvojio Aleksandar Vučić 68,32 posto glasova, drugi je Saša Janković sa 10,4 posto, a treći je Luka Maksimović (Ljubiša Preletačević Beli) sa 6,3 posto glasova.

 

U Osečini Aleksandar Vučić je prema podacima SNS, osvojio 64,40 posto glasova. Na drugom mestu je Saša Janković sa 13,27 posto, treći je Luka Maksimović (Ljubiša Preletačević Beli) sa 6,4 posto, slede Vojislav Šešelj sa 5,1 i Vuk Jeremić sa 4,5 posto glasova birača.

 

Prema preliminarnim rezultatima u Ljigu je najviše glasova osvojio Aleksandar Vučić 58,29 posto, na drugom mestu je Saša Janković sa 10,96 posto, treći je Luka Maksimović sa 8,97 posto glasova birača.

 

Izborna komisija opštine Ub saopštila je rezultate izbora za predsednika Srbije, prema kojima je najviše glasova, 67,44 posto, osvojio kandidat vladajuće koalicije Aleksandar Vučić, drugi po broju osvojenih glasova je Saša Janković, sa 8,66 posto, a treći Luka Maksimović, kandidat grupe građana "Ljubiša Preletačević Beli" sa 7,27 posto glasova.

Aktuelno

Polet i Vidrak (foto: Đorđe Đoković)
Brigo moja pređi na drugoga Pre 1 dan 6 sati

"Polet" će biti pripojen "Vidraku"

Pokrenuta inicijativa da JKP "Polet" bude pripojeno JKP "Vidrak", zbog velikih višegodišnjih problema u poslovanju tog javnog preduzeća koje gazduje valjevskim pijacama, potvrđeno je Kolubarskim.rs...  · 21 komentara

Popunjavanje upitnika (foto: Branko Petrović)
Obeležen Nacionalni dan bez duvana Pre 1 dan 4 sati

"Svaka cigareta smeta"

Obeležen je Nacionalni dan bez duvana akcijom na Gradskom trgu. Građanima je deljen zdravstveno-vaspitni materijal, popunjavali su upitnik - test procene nikotinske zavisnosti. Istraživanja u...  · 1 komentar