<p>Pozivnica u duhu oglasa iz 1931. godine.</p> (foto: Đorđe Đoković)
<p>Pozivnica u duhu oglasa iz 1931. godine.</p> (foto: Đorđe Đoković)
10.07.2014, 12:47

Večeras izložba „Domizacija“

č: | fb:

Prva izložba u okviru programa „Ogradna galerija“ Valjevske kulturne mreže – VAKUM biće otvorena večeras u 19.30. Na ogradi bašte Doma vojske narednih godinu dana će se smenjivati izložbe brojnih umetnika, a prva pod nazivom „Domizacija“ posvećena je ovom zdanju.

„Izložbu je autorka Jelena Popović koncipirala tako da različitom foto dokumentacijom i arhivskom građom koju smo uspeli da prikupimo tokom nekoliko meseci istraživanja predstavimo šta je to Dom vojske bio od tridesetih godina, kada je izgrađen, do danas, do njegove potpune devastiranosti, i da nekako oživimo i približimo to zlatno doba Oficirskog doma kada je on bio okosnica svih društvenih i kulturnih zbivanja u gradu“, rekla je najavljući izložbu Andrijana Maksimović, potpredsednica VAKUM-a.

Večeras će u 20 časova u bašti Doma vojske biti održana i tribina o ovom zdanju koju će voditi Branko Pirgić. Nakon tribine će u 21 čas početi zabava na kojoj će, kao i nekada, svirati ABV bend, a gošća će biti Dragica Nestorović Popović. Interesantna je pozivnica za ovo veče, na kojoj je tekst parafraziran oglas za restoran u Oficirskom domu iz novina 1931. godine. Program „Ogradna galerija“ podržalo je Ministarstvo kulture i informisanja.

Iz Gradske uprave je najavljeno da će zbog izložbe večeras od 19 do 22 časa za saobraćaj biti zatvorena Pop Lukina ulica od Sata u Knez Miloševoj do Karađorđeve ulice.

Aktuelno

Selo (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nadomak Pecke Pre 8 sati 11 minuta

Medvedi poklali ovce na Rožnju

Na Rožnju, jednom od vrhova Sokolskih planina nadomak Pecke, medvedi su upali u štalu Zlatomira Gligorića i zaklali tri ovce, dok su dva jagnjeta nestala, potvrdio je Igor Rabat, doktor...

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 11 sati 1 minuta

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.