Gradski odbor SNS (foto: Đorđe Đoković)
Gradski odbor SNS (foto: Đorđe Đoković)
11.04.2017, 18:22

Nisu važne brojke, važan je doživljaj

č: | fb:

Deset dana nakon predsedničkih izbora, valjevski naprednjaci održali su konferenciju za novinare na kojoj su saopštili da su zadovoljni rezultatima predsedničkih izbora na kojima je Aleksandar Vučić, koga je podržala koalicija SNS, SPS, SDPS, JS, PUPS, PS, SPO, PSS, SVM, u Valjevu dobio 51,43 posto glasova birača.

 

Predsednik valjevskih naprednjaka Slobodan Gvozdenović je rekao da je Aleksandar Vučić ubedljivo pobedio na svih 118 biračkih mesta, dok su ostali dobili tri do četiri puta manje glasova od Vučića, a neki kandidati, koji imaju svoje predstavnike u Skupštini Srbije, su daleko ispod cenzusa.

 

"Bilo je možda oscilacija na nekim biračkim mestima u procentima glasova, posebno u gradu. Toga smo svesni, to će biti predmet jedne opsežne analize Gradskog odbora. Najbolji rezultat je ostvaren u Mesnoj zajednici Novo naselje, 56,09 posto", naveo je Gvozdenović. On međutim nije odgovorio na pitanje novinara gde je ostvaren najlošiji rezultat.

 

"Ne mogu tačno sad to da vam kažem. Ovo su naši stranački rezultati, ali na svim biračkim mestima smo ostvarili ubedljive pobede", glasio je Gvozdenovićev odgovor.  

 

Mihailo Jokić i Slobodan Gvozdenović

Mihailo Jokić i Slobodan Gvozdenović (Foto: Đorđe Đoković)

Predsednik valjevskih naprednjaka je poredio ovogodišnje rezultate predsedničkih sa prošlogodišnjim rezultatima parlamentarnih izbora, rekavši da su ove godine dobili 2.421 glas više, "što govori u prilog činjenici da je poverenje birača u Aleksandra Vučića sačuvano i povećano u Valjevu".

 

Međutim, Gvozdenović je 22.754 glasa koje je na predsedničkim izborima osvojila koalicija SNS, SPS, SDPS, JS, PUPS, PS, SPO, PSS, SVM, poredio sa 20.333 glasa koje je osvojla lista "Aleksandar Vučić – Srbija pobeđuje" na parlamentarnim izborima.

Ukoliko se tim glasovima dodaju i glasovi SPS-a samo jendog od koalicionih partnera koji su stali uz Vučića na predsedničkim izborima, onda ta brojka iznosi 27.794 glasa što je za preko pet hiljada manje nego što je dobijeno glasova na ovogodišnjim predsedničkim izborima.

 

Ta razlika je još veća ukoliko se uporede glasovi birača ovogodišnjih predsedničkih i prošlogodišnjih lokalnih izbora. SNS i SPS su na prošlogodišnjim lokalnim izborima zajedno osvojili 30.054 glasa birača što je 7.300 više nego ove godine na predsedničkim izborima, koliko su zajedno osvojili SNS i SPS, i još sedam koalicionih partnera.

 

U poređenju sa ostalim opštinama Kolubarskog okruga Aleksandar Vučić osvojio je procentualno najmanje glasova u Valjevu. Najviše je dobio na Ubu 67,44 posto, slede Mionica sa 66,61 posto, Osečina sa 64,40, Ljig sa 58,29 i Lajkovac gde je Aleksandar Vučić dobio 54,96 posto glasova birača.

 

Aktuelno

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 15 sati 59 minuta

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...  · 1 komentar

 (foto: )
Nedelja lepog pevanja Pre 16 sati

Sedmi horfest u Valjevu

Muzička škola "Živorad Grbić" je po sedmi put organizator izuzetno renomiranog festivala horova HORFEST. Od 18. do 21. aprila nastupaće 24 hora i vokalnih grupa na sceni valjevske muzičke škole, u...

Opšta bolnica (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 1 dan 10 sati

Ponovo dozvoljene posete u valjevskoj bolnici

U valjevskoj bolnici su ponovo dozvoljene posete pacijentima koji su na bolničkom lečenju, saopštila je PR služba Zdravstvenog centra Valjevo. Kako je saopšteno, u posetu može doći samo jedna osoba.  · 2 komentara