Tužilaštvo i Prekršajni sud (foto: Đorđe Đoković)
Tužilaštvo i Prekršajni sud (foto: Đorđe Đoković)
10.07.2014, 17:42

Četvorici pritvor do 30 dana

č: | fb:

Osnovni sud u Valjevu odredio je danas na zahtev osnovnog tužioca pritvor do 30 dana četvorici osumnjičenih za napad na aktivistkinje NVO "Žene u crnom" na Gradskom trgu u Valjevu.

Pritvor je odredjen A.B. (30), M.B. (23), M.M. (31), I.M. (22) iz Valjeva zbog sumnje da su izvršili krivično delo napad na službeno lice u obavljanju službene dužnosti, kao i krivicčno delo nasilničko ponašanje. Na rešenje o pritvoru oni imaju pravo žalbe Vanraspravnom krivičnom veću u roku od tri dana.Prema našim saznanjima, tokom prethodnog saslušavanja osumnjičenih u Osnovnom tužilaštu, zbog njihove agresivnosti i pretnji, policija je morala da pruži zaštitu zameniku tužioca koji ih je saslušavao.

N.D. (51) iz Valjeva bio je zadržan 48 sati u policiji zbog krivičnog dela ometanje ovlašćnog službenog lica u obavljanju poslova bezbednosti ili održavanja javnog reda i mira. Osnovni tužilac za njega nije tražio produžavanje pritvora. 

Tužilac je naložio da se protiv L.G. (20) iz Valjeva podnese krivična prijava za krivično delo ometanje ovlašćenog službenog lica u obavljanju poslova bezbednosti ili održavanja javnog reda i mira, a protiv A.B. (25) iz Valjeva za krivično delo ugrožavanje sigurnosti u redovnoj proceduri (bez policijskog zadržavanja i pritvora). Prekršajne prijave podnete su protiv A.M. (25), D.M. (28), S.M. (21) i A.B. (25) iz Valjeva zbog drskog i bezobzirnog ponašanja, vređanja i zlostavljanja drugih lica.   

Do napada na aktiviste "Žena u crnom" došlo je u utorak tokom performansa te NVO i povodom razvijanja transparenta kojim se traži da se žrtve Srebrenice ne zaborave, a izvršioci genocida pozovu na odgovornost. Tom prilikom povređeno je četvoro aktivista NVO "Žene u crnom", koje su u sredu nastavile put Loznice, a potom i Potočara u BiH.

Aktuelno

Izbori (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 56 minuta

Profesor Milić i zbori i tvori...

U obilju "novosti" sa naše predizborne scene, konačno se pojavi jedna zaista takva! Iz Niša, a ne Beograda, i grupi građana koja prvi put nastupa na izborima. Okupljenih oko poznatog kardiologa i...

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 1 dan

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...  · 1 komentar

 (foto: )
Nedelja lepog pevanja Pre 1 dan

Sedmi horfest u Valjevu

Muzička škola "Živorad Grbić" je po sedmi put organizator izuzetno renomiranog festivala horova HORFEST. Od 18. do 21. aprila nastupaće 24 hora i vokalnih grupa na sceni valjevske muzičke škole, u...