Divlji put pored vodenice (foto: Kolubarske.rs)
Divlji put pored vodenice (foto: Kolubarske.rs)
17.04.2017, 20:09

Nelegalni put pored Petničke pećine

č: | fb:

Samoinicijativno i bahato, bez dozvole, iskoristivši vreme praznika neko je izgradio makadamski put na mestu gde je bila pešačka staza koja je vodila od Istraživačeke stanice Petnica do Petničke pećine.

"Divlji" makadamski put je spojen sa asfaltnom saobraćajnicom koja vodi do vodenice ispred Petničke pećine koja je, inače, deo zaštićenog prirodnog dobra.

 

Kako saznajemo sa ovim bezakonjem i nesvakidašnjim "graditeljstvom" upoznato je gradsko rukovodstvo, koje će podneti krivičnu prijavu protiv NN počionioca.

 

Osim što je napravljen put i posečeno drveće, srušen je i drveni pešački most preko rečice Banja, u neposrednoj blizini vodenice, koji se nalazi na gradskom zemljištu, a čija je rekonstrukcija planirana u okviru radova na uređenju prostora ispred Petničke pećine.

 

Zanimljivo je i to da je javna nabavka za radove na uređenju prostora ispred Petničke pećine raspisana pre sedam dana. Očigledno je da se nekome žurilo da, pre tih radova za koje je javnu nabavku raspisala Gradska uprva, obezbedi sebi saobraćajnicu.

Divlji put pored vodenice

Divlji put pored vodenice (Foto: Kolubarske.rs)

Aktuelno

Polomljene behaton ploče u Karađorđevoj (foto: Kolubarske.rs)
Raspisana javna nabavka 27.01.2023

Na proleće konačno sređivanje trotoara

Ove godine za sređivanje trotoara iz gradske kase biće izdvojeno 12,5 miliona dinara. Konačno će biti zamenjene oštećene behaton ploče u Karađorđevoj ulici. Bez odgovora pitanje da li će deo...  · 13 komentara