Dragan Jeremić i Žarko Kovač (foto: Đorđe Đoković)
Dragan Jeremić i Žarko Kovač (foto: Đorđe Đoković)
11.07.2014, 15:14

Kovač i Jeremić uputili izvinjenje građanima

č: | fb:

Zamenik gradonačelnika Žarko Kovač i direktor Gradske direkcije Dragan Jeremić uputili su izvinjenje građanima zbog nemilnih događaja koji su obeležili poslednje skupštinsko zasedanje uz poruku da će preduzeti ozbiljne korake da do takvih incidenata više ne dođe. Oni  nisu precizirali koje korake će preduzeti, nego su najavili da će o tome javnost biti informisana sledeće nedelje nakon sastanka predsedništva vladajuće koalicije.

Kovač i Jeremić nisu konkretno odgovorili ni na pitanje Kolubarskih.rs da li „preduzimanje ozbiljnih koraka“ podrazumeva i neke kadrovske promene. „Predstavnici koalicije će vam se vrlo brzo obratiti, oni su preduzeli neke korake, ali ja ne bih sada o tome“, kratko je rekao direktor Gradske direkcije Dragan Jeremić, koji je i predsednik OO SPS.

Zamenik gradonačelnika Žarko Kovač kaže da žali zbog incidenata i dodaje da  grad Valjevo nije ni nalik onome što se desilo na sednici lokalnog parlamenta u petak, 4. jula.

-Sednica Skupštine nije reprezent toga kako je uređen i kako funkcioniše sistem gradske vlasti u Valjevu. Od Skupštine je napravljeno nešto što uopšte nije pravo stanje, jer svi organi grada funkcionišu uz manje propuste i greške koje mi prihvatamo i ispravljamo. Istina je da dva meseca radimo u otežanim uslovima, ali ni jednog trenutka nisu bili ugroženi vitalni gradski sistemi - kaže Žarko Kovač.

Na pitanje Kolubarskih.rs zašto se čelnici grada građanima izvinjavaju tek danas ili sedam dana nakon sednice Skupštine i zašto to nisu učinili u petak u danu zasedanja parlamenta i incidenata ili bar u ponedeljak, Dragan Jeremić kaže da to nije bilo moguće zbog brojnih obaveza koje je rukovodstvo imalo prethodnih dana, pre svega poseta nekih delegacija.

Gde je gradonačelnik?

„Gradonačelnik je do juče bio na bolovanju i godišnjem odmoru“, glasio je odgovor na pitanje Kolubarskih.rs gde je gradonačelnik Valjeva i zašto se danas pred novinarima nije pojavio Stanko Terzić, koji se nakon višenedeljnog odsustvovanja prvi put u javnosti pojavio sinoć na Skupštini FK „Budućnost“. Ne sporeći važnost fuzije dva fudbalska kluba “Budućnosti“ i „Krušika“, što je bila tema jučerašnjeg skupa, čudi da gradonačelnik približni značaj nije dao građanima kroz izvinjenje za dešavanje na Skupštini i odgovor na pitanje da li će menjati pomoćnika gradonačelnika.

- Danas se nije pojavio na konferenciji za novinare jer nije učestvovao u pripremi sednice Skupštine grada niti u njemom radu, tako da o tome nema šta da kaže, ali će uskoro, sigurno, organizovati konferenciju za novinare. Na jučerašnjoj Skupštini FK „Budućnost“ se pojavio samo da podnese ostavku na mesto predsednika Skupštine, za taj čin mu nije trebala priprema, a za vas novinare priprema je neophodna - pojasnio je Dragan Jeremić.

Međutim Jeremić nije pojasnio da se odlukom o spajanju dva fudbalska kluba ukida Skupština FK „Budućnost“, a samim tim i funkcija poredsednika Skupštine, tako da gradonačelnik Stanko Terzić nije morao lično da podnosi ostavku.

 

Aktuelno

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 7 sati 23 minuta

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...

 (foto: )
Nedelja lepog pevanja Pre 7 sati 24 minuta

Sedmi horfest u Valjevu

Muzička škola "Živorad Grbić" je po sedmi put organizator izuzetno renomiranog festivala horova HORFEST. Od 18. do 21. aprila nastupaće 24 hora i vokalnih grupa na sceni valjevske muzičke škole, u...

Opšta bolnica (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 1 dan 2 sati

Ponovo dozvoljene posete u valjevskoj bolnici

U valjevskoj bolnici su ponovo dozvoljene posete pacijentima koji su na bolničkom lečenju, saopštila je PR služba Zdravstvenog centra Valjevo. Kako je saopšteno, u posetu može doći samo jedna osoba.  · 2 komentara