Letnja pozornica (foto: Đorđe Đoković)
Letnja pozornica (foto: Đorđe Đoković)
19.05.2014, 19:45

Najgore je prošlo. Vratio se život

č: | fb:

Najgore je prošlo, sada se otklanjaju posledice katastrofalnih poplava, i taj posao sanacije, obnavljanja infrastrukture i oštećenih objekata potrajaće mesecima, ali i godinama. „Najvažnije je da je situacija u gradu stabilizovana, da sve javne službe funkcionišu bez većih problema i da su svi putni pravci prohodni”, kaže za Kolubarske.rs zamenik gradonačelnika Žarko Kovač.

Trenutno su na teritoriji grada Valjeva najveći problem  klizišta i odroni kojih ima na stotine u gradu i okolnim selima, a prema podacima  Štaba  za vanredne situacije  25 kuća je srušeno. Sanirano je klizište koje se pojavilo na Ilidži i koje je pretilo da ošteti glavnu vodovodnu cev.

- Sada nam je najpotrebnija novčana pomoć i građevinski materijal, jer će, prema prvim procenama, biti neophodno da se izgradi stotinu novih kuća. Građevinski materijal će nam biti neophodan i za sanaciju mostova, jer su mnogi značajno oštećeni i skoro ne upotrebljivi, posebno na seoskim putevima – kaže zamenik gradonačelnika Žarko Kovač.

Trg Desanke Maksimović

Trg Desanke Maksimović (Foto: Đorđe Đoković)

Vratio se život

I dok se gradsko rukovodstvo suočava sa problemima i velikim radovima Valjevci se vraćaju, kako rekoše, životu. Na trgovima i u baštama kafića  danas živo. Posebno je živo bilo oko belog mosta kod Granda, gde su mnogi sa čuđenjem posmatrali razvaljeno korito Kolubare. Grupa mladića, koja je sedela u kafiću na belom mostu, šaljivo je prokomentarisala –  najtraženiji su stolovi uz ogradu, zato bi uz piće trebalo da naplaćuju i pogled.

Aktuelno

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 23 sati 38 minuta

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 6 komentara

SPREG (Ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Od 4. do 6. aprila u Omni centru 27.03.2024

19. SPREG – “Ovde stvaramo vrednosti”

Sajam privrede zapadne Srbije SPREG, pod sloganom "Ovde stvaramo vrednosti", biće održan od 4. do 6. aprila u Omni centru u Valjevu. U dve hale i na otvorenom, na 80 štandova predstaviće se 150...  · 2 komentara