SRC Petnica (foto: Đorđe Đoković)
SRC Petnica (foto: Đorđe Đoković)
10.07.2017, 11:27

U Petnici 5.500 kupača, uskoro i noćno kupanje

č: | fb:

Spas od vrućine na bazenima SRC Petnica potražilo je u protekla tri dana preko 5.500 posetilaca i to ne samo iz Valjeva i okolnih opština, nego i iz rugih gradova Srbije.

 

"Juče je prodato 2.600 karata, u petak 1.400, dok je u subotu na bazenima u Petnici bilo 1.500 kupača. Pored Valjevaca i žitelja susednih opština, bilo ih je iz Beograda, Obrenovca, Užica, Šapca, čak je bila i jedna grupa iz Kosovske Mitrovice", kaže Aleksandar Mijailović direktor UFK "Valis" koja gazduje bazenima u Petnici. Dodaje da je na petničkim bazenima svakodnevno i preko stotinu mališana koji su u školici plivanja.

 

I ove sezone biće noćnog kupanja u SRC Petnica. Ukoliko vremenski uslovi dozvole kapije će biti otvorene i noću sledeće nedelje. Mijailović objašnjava da bi bilo noćnog kupanja temperatura vazduha mora da bude preko 25 stepeni, što će, sudeći po vremenskoj prognozi, biti sledeće nedelje o čemu će ljubitelji noćnog kupanja biti na vreme obavešteni.

 

Besplatne ulaznice

 

Za razliku od mnogih gradova u Srbiji, koji svoje najbolje đake i studente nagrađuju besplatnim ulaznicama za bazene, u Valjevu takve nagrade nema. Odluku o besplatnom kupanju treba da donese Upravni odbor "Valisa", ali na predlog gradskog rukovodstva ili škola. Takva inicijativa je za sada izostala.

 

"Besplatne ulaznice su obezbeđene za decu sa posebnim potrebama i njihove pratioce, kao i za decu iz hraniteljskih porodica. Nama su se obratila udruženja sa zahtevom da damo besplatne ulaznice za decu sa posebnim potrebama, dostavljen nam je spisak, i ona mogu besplatno da koriste petničke bazene tokom letnje sezone", kaže Aleksandar Mijailović direktor UFK "Valis".
 

Devna ulaznica košta 250 dinara, 170 dinara je popodnevna, dok mesečna ulaznica iznosi 2.500, a sezonska 4.500 dinara. Cena noćnog kupanja biće 200 dinara.

Aktuelno

Tamara Jokić (foto: Đorđe Đoković)
Nakon Tešnjarskih Herceg Novi… 16.08.2022

Sjajna Tamara Jokić preko celog sveta do Valjeva

"U Valjevu uvek imam tremu i određenu odgovornost. Kada uporedim sa svim skorašnjim nastupima kao što su Njujork, Lisabon, Beograd, Smederevo i tako dalje, u Valjevu uvek postoji dodatan osećaj...  · 7 komentara