Đorđe Milanović (foto: Đorđe Đoković)
Đorđe Milanović (foto: Đorđe Đoković)
24.07.2017, 06:50

Vodovod rešava problem žitelja četiri sela

č: | fb:

Višegodišnji problem koji sa vodosnabdevanjem u letnjem periodu imaju žitelji Beloševca, Mrčića, Pauna i Klinaca, o čemu su nedavno pisale Kolubarske.rs, biće rešen ovog leta izgradnjom buster stanice.

 

Direktor Vodovoda Đorđe Mlanović kaže da će tri miliona dinara, koliko će koštati radovi, obezbediti ovo javno preduzeće iz sopstvenih sredstava.

 

- Služba razvoja je uradila projekat za izgradnju buster stanice, našli smo i odgovarajuću parcelu u Mrčiću a sa vlasnikom smo se već dogovorili i sklopili ugovor, naručili smo hidro-mašinsku opremu i montažni objekat koji će tu biti postavljen. Nadam se da će sve biti gotovo najkasnije za mesec dana. Time ćemo ovaj problem trajno rešiti - kaže Milanović.

 

Dodaje da će žitelji ovih sela povremeno ostajati bez vode narednih mesec dana koliko budu trajali radovi, ali će već sledećg leta imati normalno vodosnabdevanje bez obzira na potrošnju vode u Valjevu.

 

Vodovodna mreža i crpna stanica sa koje se vodom snabdevaju ova četiri sela nadomak Valjeva projektovana je pre više od 20 godina za određen broj domaćinstava, a u međuvremenu je u tom delu izgrađena mini industrijska zona, zbog čega je potrošnja vode značajno povećana.

 

Direktor Vodovoda kaže da je problem izražen posebno u letnjem periodu kada je povećana potrošnja vode, zbog čega je dolazilo do pada pritiska, pumpe nisu mogle da izbace dovoljnu količinu vode u rezervoar, pa su žitelji ovih sela ostajali bez vode.

Umesto trajnog rešenja, problem je godinama rešavan tako što su žiteljima slali obaveštenja i apel da racionalno troše vodu, i što su im iz Vodovoda redovno slali cisterne sa vodom za piće.

 

Na pitanje Kolubarskih.rs zbog čega ovaj višegodišnji problem vodosnabdevanja zbog čega su se žitelji Beloševca, Mrčića, Pauna i Klinaca leti mučili, nije rešen ranije, posebno što je u pitanju nevelika investicija od tri miliona dinara, Milanović kaže da ne zna zbog čega je trebalo da prođe toliko godina.

Pretpostavlja da nije rešavan ranije "jer se uvek baratalo sa daleko većim ciframa, a tek sada kada je urađen projekat ispostavilo se da je za tu investiciju potrebno tri miliona dinara". 

Aktuelno

Gradska kuća (foto: Đorđe Đoković)
Shit happens Pre 8 sati 28 minuta

Službeni falsifikat!!!

Na zvaničnoj internet prezentaciji grada pod odrednicom Dokumenti/Službeni glasnici u utorak 4. oktobra 2022. oko podneva pojavio se "Službeni glasnik grada Valjeva" broj 12 od 23. septembra...

Škola za trudnice i roditeljstvo (foto: Branko Petrović)
Obeležena Nacionalna nedelja promocije dojenja Pre 6 sati 17 minuta

Dojenje je ulaganje u zdrav život deteta i prevenciju bolesti

Tematskom radionicom Škole za trudnice i roditeljstvo, posvećene dojenju, Dom zdravlja Valjevo je obeležio Nacionalnu nedelju promocije dojenja. "Dojenje je ulaganje u zdrav život deteta i...