Demokratska stranka (foto: Đorđe Đoković)
Demokratska stranka (foto: Đorđe Đoković)
18.07.2014, 20:52

Da li to Valjevo čekaju još gori dani?

č: | fb:

Izjave lokalnih zvaničnika da će gradski budžet zbog novog Zakona o budžetskom sistemu biti još manji jasno pokazuju da se Valjevu spremaju još gori dani, saopštila je Demokratska stranka. Na jednoj strani nepsosobna republička vlast predvođena SNS-om  izmenama zakona lokalnim samoupravama otima novac i smanjuje im mogućnost da  servisiraju potrebe građana. Na drugoj strani, lokalna vlast predvođena SPS-om  nema rešenje za povećanje budžetskih prihoda osim u povećanju poreza na imovinu koji pritiskaju ionako osiromašene građane i privredu.

Za poslednje gotovo dve i po godine tokom kojih su našim gradom vladali naprednjaci i socijalisti nismo videli nijednu novu investiciju, nijedno novo radno mesto. I jedni i drugi su pokazali visok nivo nesposobnosti i neznanja, pa osim povremenog kukanja na opštu situaciju nismo čuli nijedan konkretan predlog rešenja ovog problema. Bilo je doduše i nekih neverovatno neodgovornih izjava kao što je ona sadašnjeg šefa naprednjaka  Slobodana Gvozdenovića  o proterivanju nekih investitora koji su u našem gradu zaposlili veliki broj naših sugrađana.

Demokratska stranka pita naprednjake i socijaliste šta konkretno nameravaju da preduzmu kako bi u naš grad privukli investicije i otvorili nova radna mesta. 

Demokrate podsećaju da su najveće investicije i najviše novih radnih mesta otvoreno upravo u vreme kada je u Valjevu na vlasti bila Demokratska stranka. Nedavno smo javnosti predstavili i konkretne mere i poteze koje bi lokalna vlast trebalo da preduzme kako bi se stanje popravilo i konačno iskoristili potencijali koje naš grad ima. Upravljanje gradom je ozbiljan posao i zahteva jasne planove i kvalitetne ljude. Mi imamo i jedno i drugo, poručuje valjevski DS.

Aktuelno

Muzička škola (foto: Kolubarske.rs)
U Muzičkoj školi Pre 15 sati 25 minuta

Koncert "Premijere"

Koncert "Premijere" pijanistkinje Nataše Mitrović, održaće se u petak, 9. decembra, u 18 časova u svečanoj sali valjevske muzičke škole "Živoirad Grbić".