Istraživači sade drveće na Mejinoj ćesmi (foto: Đorđe Đoković)
Istraživači sade drveće na Mejinoj ćesmi (foto: Đorđe Đoković)
18.11.2017, 11:42

Na Mejinoj česmi istraživači zasadili drveće

č: | fb:

Nakon što su pre sedam meseci uredili zapuštenu i zakorovljenu Mejinu česmu, članovi Društva istraživača "Vladimir Mandić Manda'' su nastavili sa uređenjem tog prostora uz reku Gradac. Ovaj put su ga oplemenili sadnicama zimzelenog drveća.

 

"U okviru projekta uređivanja Mejine česme, koji je bio realizovan krajem aprila ove godine, bilo je predviđeno da se posadi i razno drveće koje bi obogatilo ptostor i učinilo ga još lepšim", kažu istraživači.  

 

Istraživači sade drveće na Mejinoj česmi

Istraživači sade drveće na Mejinoj česmi (Foto: Đorđe Đoković)

Vreme za sadnice došlo je upravo sada, u poznu jesen, te su se volonteri, članovi istraživača uputili ka česmi. Vredno su radili i zasadili desetak sadnica zimzelenog drveća. Ovim činom upotpunjen je i završen ovaj veliki projekat uređenja Mejine česme, koji je značajan ne samo za Društvo istraživača nego i za grad, odnosno građane koji uživaju u prirodi.

 

"Trudimo se da što bolje negujemo prirodu oko sebe, ali i da obogaćujemo svoj grad ovakvim mestima, kao što je Mejina česma. Trudićemo se da potstaknemo članove za još neke projekte poput ovog i nadamo se da će nam grad izaći u susret, jer je Mejina česma novo mesto za odmor u prirodi na, već dobro poznatoj, reci Gradac", poručuju članovi Društva istraživača "Vladimir Mandić Manda".

Aktuelno

Gradsko veće (arhiva) (foto: )
Na današnjoj sednici Pre 11 sati 11 minuta

Gradsko veće o prvom rebalansu i zaduživanju Grada

Članovi Gradskog veća će na današnjoj sednici razmatrati predlog prvog rebalansa budžeta Valjeva za 2023. godinu, kao i predlog Odluke o javnom zaduživanju Grada. Na dnevnom redu 30 tačaka.

POKS (logo) (foto: )
Saopštenje Pre 4 sati 16 minuta

POKS o problemima vodosnabdevanja jednog dela Pričevića

"Sramno je to da u 21. veku sela nemaju vodu, naročito sela poput Pričevića, koja su oko 10 kilometara udaljena od centra grada. Naročito, što je taj problem nastao prilikom poplava i gde je šteta...

Europrom u Jasenici (foto: Europrom)
PR Pre 11 sati 12 minuta

Otvoren "Europrom" objekat u Jasenici

Valjevska kompanija "Europrom" otvorila je još jednu "ljubičastu trgovinu", ovaj put minimarket u Jasenici, površine od oko 260 kvadrata. Dobra lokacija i prostran parking dodatne su prednosti...