Snežno Valjevo (foto: Kolubarske.rs)
Snežno Valjevo (foto: Kolubarske.rs)
03.12.2017, 12:00

U Valjevu 13, na Divčibarama oko 20 centimetara snega

č: | fb:

Prema podacima meteorološke stanice u Valjevu, visina snega u gradu je oko 13 centimetara, a sneg jačeg intenziteta počeo je da pada noćas oko tri časa.Temperatura u podne bila je jedan stepen iznad nule.

 

Na Divčibarama sneg takođe pada, visina je oko 20 centimetara. Kako je Kolubarskim.rs rečeno u Divčibare Ski Resort, koja gazduje skijalištem Crni vrh na Divčibarama, u pripremi je ski staza gde već nekoliko dana rade topovi za veštačko osnežavanje.

 

Putari kažu da su prohodne sve ulice u gradu, koje su u programu zimskog održavanja, kao i svi putni pravci na teritoriji valjevskog kraja, uključujući i put Valjevo-Divčibare.

 

Ove zime valjevske ulice i lokalne puteve održava preduzeće "Ingrap-Omni", a puteve na Divčibarama čistiti lazarevačka firma "Cevas Co" i valjevsko preduzeće "Harmonija-Projekt".

 

Za zimsko održavanje ulica i lokalnih puteva valjevskog kraja u budžetu je opredeljeno 48 miliona dinara, od tog novca 43 miliona je namenjeno za čišćenje snega u gradu, dok je pet miliona dinara opredeljeno za Dovčibare.

 

Prema programu, sezona zimskog održavanja ulica i puteva traje od 15. novembra do 31. marta iduće godine. 

 

Aktuelno

Viši sud (foto: Đorđe Đoković)
Viši sud u Valjevu Pre 39 minuta

Ponovo rehabilitovan Nikola Kalabić

Viši sud u Valjevu doneo je novo rešenje kojim je ponovo usvojen zahtev za rehabilitaciju Nikole Kalabića, nekadašnjeg komandanta Gorske kraljeve garde Jugoslovenske vojske u otadžbini.

Tešnjarske večeri (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja 6.08.2022

"Mi, Valjevci!". Koji, šta, kako?

Lokalpatriotizam nije nužno provincijalizam, nego normalan izraz interesovanja (ne mora "ljubavi", to je nešto više), za svoju užu sredinu. Da li je čovek u njoj slučajno (tu se našao možda zbog...  · 18 komentara

Podzida uz kuću (foto: Kolubarske.rs)
Problemi vlasnika kuća pored budućeg Gerontološkog centra 5.08.2022

Podzida visoka preko tri metra "tik uz kuće"

"Očajni smo. Zazidali su nas! Po kom zakonu je dozvoljeno da se betonske podzide dižu na samo nekoliko metara od kuća u kojima žive ljudi", pitaju vlasnici objekata čiji se placevi graniče sa...  · 19 komentara