Karađorđeva ulica (foto: Đorđe Đoković)
Karađorđeva ulica (foto: Đorđe Đoković)
22.03.2018, 23:06

Sneg u Valjevu pada 12 časova

č: | fb:

Visina snega u Valjevu, koji pada bez prekida skoro 12 časova, je oko 15 centimetara. Temperatura u Valjevu izmerena u 23 časa bila je -2 stepena.

 

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ) najviše snega ima u Kraljevu 21 centimetar, dok je u većini gradova u Srbiji visina snežnog pokrivača desetak centimetara.

 

Saobraćaj na valjevskim ulicama odvija se bez većih problema. Ove večeri centralnim gradskim saobraćajnicama nekoliko puta je prošlo vozilo za čišćenje snega. Prema našim informacijama, nisu očišćene ulice koje su u visinskim zonama grada, a koje su u programu zimskog održavanja. Putari kažu da je pravilo da se u roku od četiri sata od prestanka padavina očiste ulice "do crnog".

 

Posao zimskog održavanja gradskih ulica i lokalnih puteva na teritoriji Valjeva dobilo je Građevinsko preduzeće "Ingrap omni". 

Sinđelićeva ulica

Sinđelićeva ulica (Foto: Đorđe Đoković)

 

Čistač snega

Čistač snega (Foto: Đorđe Đoković)

Prema prognozi za narednih sedam dana, u petak će biti oblačno i hladno sa snegom, po podne slabljenje, a uveče i u toku noći na severu i zapadu postepeni prestanak padavina.

U subotu prestanak snega i u ostalim krajevima i delimično razvedravanje. U nedelju toplije, pre podne sa sunčanim periodima, po podne novo naoblačenje sa kišom koje će prvo zahvatiti jugozapadne krajeve, na visokim planinama sneg, saopštio je RHMZ.

Centar grada

Centar grada (Foto: Đorđe Đoković)

Aktuelno

Dragan Stojković (foto: skrinšot RTS)
Bez kraja Pre 19 sati 44 minuta

Da nije prevelika doza, za jedan dan?

U tek minuli ponedeljak, čusmo dve izjave. Za enciklopedije! Ne baš svetske mudrosti, ali svetske sigurno. Naravno, ukoliko svet nema pametnija posla, nego da sluša ili čita šta se kod nas priča....  · 3 komentara

Zdanje na Desankinom vencu (foto: Đorđe Đoković)
U zdanju na Desankinom vencu Pre 1 dan

Gradska kuća za posebne prilike

Zdanje na Desankinom vencu biće adaptirano i rekonstruisano u Gradsku kuću, odlučili su odbornici Skupštine grada. Osim za potrebe organa Grada, prostor bi se koristio za protokolarne prijeme,...  · 4 komentara