Slobodan Gvozdenović (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
Slobodan Gvozdenović (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
26.03.2018, 06:57

Gvozdenović je političkim pritiskom uticao na tužioca

č: | fb:

Gradonačelnik Valjeva Slobodan Gvozdenović je političkim pritiskom, uvredama i pretnjama uticao na rad Osnovnog javnog tužilaštva Valjevo i to u predmetima za koje je lično zainteresovan, potvrdilo je Državno veće tužilaca.

 

Državno veća tužilaca je, na sednici održanoj 26. decembra prošle godine jednoglasno usvojilo izveštaj poverenika za samostalnost javnog tužilaštva dr Gorana Ilića o političkom pritisku na nosioca javnotužilačke funkcije Mileta Nikolića, javnog tužioca u Osnovnom javnom tužilaštvu u Valjevu.

 

U izveštaju poverenika, od 9. 10. 2017. godine, koji je usvojilo Državno veće tužilaca, navodi se da je "gradonačelnik Slobodan Gvozdenović koristeći svoju funkciju i ističući pri tom svoj politički položaj narušio ravnotežu dozvoljene i potrebne kritike zarad ostvarivanja uticaja na rad i odlučivanje javnog tužilaštva, što njegovom postupanju daje karakter političkog pritiska".

 

Poverenik za samostalnost javnog tužilaštva dr Goran Ilić u izveštaju precizira da se "Gradonačelnik Slobodan Gvozdenović neposredno, pretećim i uvredljivim tonom obratio Osnovnom javnom tužiocu u Valjevu Mileti Nikoliću, i da je u telefonskom razgovoru uputio i uvrede Višem javnom tužiocu D. M. nezadovoljan postupanjem i odlukama Osnovnog javnog tužilaštva u pogledu krivičnih prijava koje je podneo u svojstvu oštećenog", o čemu su Kolubarske.rs pisale.

 

Državno veće tužilaca u okviru svojih nadležnosti, a u skladu sa Ustavom i saglasno Poslovniku o radu Državnog veća tužilaca, preduzeće mere radi osiguranja samostalnosti nosioca javnotužilačke funkcije Mileta Nikolića, tako što će obavestiti javnost o postojanju političkog i drugog nedozvoljenog uticaja na rad javnog tužilaštva.

Aktuelno

Izložba cveća u Parku na Jadru (foto: Kolubarske.re)
U Valjevu do nedelje Pre 3 sati 42 minuta

Izložba cveća, vina i rakije

Izložba cveća i sadnog materijala otvorena je danas u Parku Vide Jocić na Jadru, dok je u Knez Miloševoj ulici otvorena Izložba vina i rakije. Obe izložbe će trajati do nedelje, 21. aprila. "Ovo je...

Izbori (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 10 sati 39 minuta

Profesor Milić i zbori i tvori...

U obilju "novosti" sa naše predizborne scene, konačno se pojavi jedna zaista takva! Iz Niša, a ne Beograda, i grupi građana koja prvi put nastupa na izborima. Okupljenih oko poznatog kardiologa i...

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 1 dan 10 sati

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...  · 6 komentara