Doček Srpske nove godine  (foto: Đorđe Đoković)
Doček Srpske nove godine (foto: Đorđe Đoković)
28.03.2018, 07:01

U javnoj nabavci za koncert Šabana Šaulića nije bilo sve "čisto i pošteno!"

č: | fb:

Tražeći odgovor na pitanje da li je Šaban Šaulić bio u obavezi da za Srpsku novu godinu peva duže od 36 minuta, koliko je trajao njegov nastup koji je Grad platio 1,5 miliona dinara, šta je precizirano u ponudi i ugovoru, Kolubarske.rs otkrivaju da u javnoj nabavci koju je raspisao Grad nije bilo sve "čisto i pošteno".

 

Javna nabavka je raspisana za organizaciju koncerta Šabana Šaulića, ugovor je potpisan za angažovanje estradnog umetnika Šabana Šaulića, Gradu je dostavljen račun za uslugu posredovanja u vezi nastupa Šabana Šaulića, a Grad je platio koncert za doček Srpske nove godine. Jednom rečju ništa se ni sa čim ne slaže.

 

Krenimo redom

 

Grad je raspisao javnu nabavku - "organizacija izvođenja muzičkog koncerta Šabana Šaulića za doček Srpske Nove 2018. godine na Gradskom trgu".   

 

U konkursnoj dokumentaciji te javne nabavke piše da se ponuđač obavezuje da angažuje estradnog umetnika Šabana Šaulića za izvođenje koncerta na Gradskom trgu u Valjevu povodom dočeka Srpske Nove 2018. godine dana 13.01.2018. godine sa pratećim orkestrom.

 

Obrazac strukture cene

Obrazac strukture cene

Ponudu koja je u skladu sa sadržajem konkursne dokumentacije, dakle da ponuđač angažuje estradnog umetnika, a ne da organizuje izvođenje muzičkog koncerta, što je bio predmet javne nabavke, dostavila je Gordana Šaulić PR zabavne i rekreativne delatnosti "LUNA MUSIC" Beograd. Vrednost ponude je 1.500.000 dinara.

Ugovor

Ugovor

 

U ugovoru, koji su po javnoj nabavci potpisali gradonačelnik Slobodan Gvozdenović i Gordana Šaulić PR, ponuđač se obavezuje da 13. 01.2018. godine angažuje Šabana Šaulića sa pratećim bendom, a Grad Valjevo se obavezuje da na ime troškova realizacije koncerta avansno plati 1.500.000 dinara. U ugovoru nije precizirano vreme trajanja koncerta, tako da je Šaban Šaulić, bez ikakvih posledica, mogao da peva i kraće od 36 minuta koliko je trajao njegov nastup.

 

Gordana Šaulić PR, Gradu Valjevu nije dostavila račun za organizaciju izvođenja muzičkog koncerta Šabana Šaulića, što je bilo predmet javne nabavke, niti za angažovanje estradnog umetnka Šabana Šaulića, kako je definisano ugovorom, nego je dostavila račun za usluge posredovanja u vezi nastupa Šabana Šaulića sa svojim orkestrom. Grad je po tom računu platio 1.500.000 dinara, i to kako je naznačeno, za "Koncert-Doček Nove godine".

Račun za posredovanje vredan 1,5 miliona dinara

Račun za posredovanje vredan 1,5 miliona dinara

 

Ko je ustvari organizovao koncert Šabana Šaulića?

 

Osim što je Grad platio angažovanje Šabana Šaulića 1.500.000 dinara, iz gradske kase je isplaćeno još 987.310 dinara za troškove rentiranja bine, ozvučenja, rasvete, zaštitne ograde, za troškove marketinga i obezbeđenja, kao i za ostale troškove koji spadaju u troškove organizacije koncerta.

 

Na osnovu dokumentacije zaključujemo da je organizator koncerta bio Grad Valjevo, da je Šaban Šaulić sa svojim orkestrom angažovan samo kao izvođač, i da koncert nije koštao 1,5 miliona dinara, nego 2.487.310 dinara.

 

Nejasno je zbog čega je Grad raspisao javnu nabavku za organizaciju koncerta koji je sam organizovao, kao ni zbog čega vrednost javne nabavke nije 2.487.310  dinara, koliki su stvarni troškovi organizacije i izvođenja muzičkog koncerta Šabana Šaulića za doček Srpske nove godine?

 

Takođe je nejasno kako je Grad mogao da raspiše javnu nabavku, a da u budžetu nisu obezbeđena sredstva za tu namenu? Svi troškovi u vezi koncerta Šabana Šaulića plaćeni su 2.487.310 dinara sa pozicije gradonačelnik.

 

 

Aktuelno

Izložba cveća u Parku na Jadru (foto: Kolubarske.re)
U Valjevu do nedelje Pre 3 sati 56 minuta

Izložba cveća, vina i rakije

Izložba cveća i sadnog materijala otvorena je danas u Parku Vide Jocić na Jadru, dok je u Knez Miloševoj ulici otvorena Izložba vina i rakije. Obe izložbe će trajati do nedelje, 21. aprila. "Ovo je...

Izbori (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 10 sati 53 minuta

Profesor Milić i zbori i tvori...

U obilju "novosti" sa naše predizborne scene, konačno se pojavi jedna zaista takva! Iz Niša, a ne Beograda, i grupi građana koja prvi put nastupa na izborima. Okupljenih oko poznatog kardiologa i...

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 1 dan 10 sati

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...  · 6 komentara