Poplavljeno dvorište porodice Obradović (foto: Obradović)
Poplavljeno dvorište porodice Obradović (foto: Obradović)
03.08.2018, 08:59

Ima li u budžetu para za uređenje rečnih korita?

č: | fb:

Kiše koje već danima padaju u valjevskom kraju prave velike probleme mnogim građanima. Oni od gradske vlasti očekuju, ne trenutnu pomoć nego konačno rešenje njihovih višegodišnjih problema zbog neuređenih rečnih korita.

 

U redakciju Kolubarskih.rs svakodnevno stižu pisma sugrađana koji su nakon obilnih padavina pretrpeli veliku štetu i koji se godinama uzalud bore sa nedaćama.

 

"Poplavni talas je u petak 27. juna po ko zna koji put opustošio kompletno domaćinstvo porodica Obradović, Stojković i Matić u Popučkama, prve kuće levo i desno na putu za Dupljaj". Ovako počinje jedno od brojnih pisama koja su nam poslali naši čitaoci.

 

Pitanje za gradsku vlast: Kada će biti realizovan projekat sanacije korita Krivošije u Popučkama?

"Ne možemo više da slušamo obećanja i prazne priče! Ne možemo više da saniramo posledice, a da gledamo kako uzrok naših problema stoji i dalje nerešen - neregulisano i neuređeno korito Krivošije. Pitamo se dokle će to da traje? Dokle da ćutimo i trpimo posledice i vrtimo se godinama u začaranom krugu?", pitaju porodica Obradović i njihove komšije iz Popučaka.

 

Sa istim pitanjima, ali i sa pitanjem "koliko košta da se urede korita manjih reka koje se nakon svake malo veće kiše izliju i poplave naša domaćinstva i unište sve što smo godinama stvarali?", su nam se obratili i čitaoci koji žive u neposrednoj blizini Ljubostinje.

 

I zaista koliko košta? Koliko rečnih korita može da se uredi sa 7,45 miliona dinara, koliko će ove godine biti potrošeno za Tešnjarske večeri?

 

Zabavljanje građana nije jedna od mnogobrojnih nadležnosti Grada, dok rešavanje infrastrukturnih problema jeste. Reka Krivošija nije privatno vlasništvo porodice Obradović, nego javno dobro te je u nadležnosti Grada.

Put u selu Veselinovac

Put u selu Veselinovac (Foto: NN)

 

U redakciju Kolubarskih.rs stiglo je i nekoliko fotografija puta u selu Veselinovac, nadomak Valjeva, koji je oštećen nakon obilnih padavina. Bujica je odnela više od pola puta! 

Aktuelno

Ljubomir Radović (foto: Kolubarske.rs)
Još uvek ima mesta da se dopuni i poboljša PGR Pre 1 dan 7 sati

Lokalni front: Ko i kako odlučuje o sudbini Divčibara

Lokalni front Va podseća javnost, posebno zaljubljenike u Divčibare, da samo još do petka 24. juna postoji mogućnost dostavljanja primedbi i predloga na treću izmenu Plana generalne regulacije za...  · 5 komentara