Registracija Prijava preko FB
Fabrika vode na Pećini (foto: Đorđe Đoković)
Fabrika vode na Pećini (foto: Đorđe Đoković)
08.08.2018, 06:51

Oprema za daljinsko upravljanje i očitavanje potrošnje vode

č: | fb:

Danska kompanija Kamstrup donirala je valjevskom Vodovodu opremu, vrednu četiri miliona dinara, koju čine vodomeri, regulatori pritiska, merači protoka i softveri za daljinsko očitavanje.

 

Prema rečima direktora Vodovoda Đođa Milanovića ovom donacijom nastavljena je uspešna saradnja JKP Vodovod i Ambasade Danske koja je započeta prošle jeseni kada su gosti iz ove skandinavske zemlje posetili valjevsko javno komunalno preduzeće.

 

- Mi smo prilikom posete danske delegacije konkurisali sa projektom daljinskog upravljanja i očitavanja potrošnje vode za nekoliko ulica- Vojvode Brane, Takovsku, Rovinjsku i Mlavsku. Moram da naglasim, pa i da se pohvalim, da ćemo biti prvi vodovod u Srbiji koji implementira ovaj sistem merenja potrošnje. To praktično znači da kada ugradimo i instaliramo opremu, inkasanti neće izlaziti na teren već ćemo u kontrolnoj sobi u svakom trenutku znati šta se dešava i koje je stanje na vodomeru. Dobro je i to da postoji alarm koji detektuje probleme sa pritiskom, signalizira kvar na kućnim instalacijama, što je svakako bitno i za naše potrošače. Širenje ovakvog sistema i njegova implementacija u GIS, dovode do efikasnog sistema, sistema kojim se daljinski upravlja u svakom smislu – kaže direktor Vodovoda.

Đorđe Milanović i Branko Crnčević, predstavnik Kamstrupa

Đorđe Milanović i Branko Crnčević, predstavnik Kamstrupa (Foto: vodovodva.co.rs)

 

Đorđe Milanović naglašava da se radi o vrednoj donaciji i da će nova oprema predstavljati iskorak u napred, kada je u pitanju vodosnabdevanje u Valjevu, a može se reći i u Srbiji.

 

- Kamstrup je inače najnaprednija kompanija u Evropi kada je u pitanju proizvodnja vodomera sa daljinskim očitavanjem, a opšte je poznato da su gubici u mreži danskih vodovoda između 4 i 5 posto - izjavio je nakon potpisivanja ugovora i prijema opreme direktor vodovoda Đorđe Milanović.
 

Kada su prošle godine u novembru gosti iz Danske posetili valjevski vodovod, nisu mogli da veruju da gubici iznose preko 50 odsto i da trošimo 11 miliona kubika vode godišnje za snabdevanje grada. Oni sa pet miliona kubika vode godišnje snabdevaju grad veći od 100.000 stanovnika

Aktuelno

Radovi u Ulici vojvode Mišića (foto: Kolubarske.rs)
Oštećenja na gradskim ulicama čekaju... Pre 2 sati 1 minuta

Krpljenje rupa na državnim putevima

U toku su radovi na sanaciji udarnih rupa u Ulici vojvode Mišića, i to u onom delu koji pripada državnom putu Valjevo-Šabac. Izvođač radova, koje finansira JP Putevi Srbije, je Preduzeće za puteve...

Dobitnici nagrade grada Valjeva (foto: Đorđe Đoković)
Dodelom nagrada Pre 23 sati 47 minuta

Obeležen Dan grada

Dodelom priznanja najuspešnijim pojedincima i kolektivima obeležen je Dan grada 20. mart. "Raduje to što Valjevo ima puno mladih i pametnih ljudi, a neki od njih su danas nagrađeni najvećim...  · 6 komentara