Registracija Prijava preko FB
Divčibare (foto: Kolubarske.rs)
Divčibare (foto: Kolubarske.rs)
09.08.2018, 13:05

Grad nema pojma ko je izgradio most i popločao korito u centru Divčibara

č: | fb:

Gradska vlast, kao ni nadležne službe Grada Valjeva, "ne zna ništa" o radovima u centru Divčibara, gde je izgrađen pešački most i popločano korito i dno potoka.

 

Aktivisti Lokalnog fronta Va kažu da je za svaku pohvalu to što je uređen centar Divčibara, ali nije za pohvalu to što se radilo bez dozvole, što su nepoznati izvođači i finansijeri radova. Aktivista Ljubomir Radović, koji je i odbornik u Skupštini grada, sumnja da je ponovo ne delu nelegalna gradnja, a inspekcija ponovo zatvara oči.

 

- Verujemo da su brojni posetioci već uočili da je poprilično izmenjen izgled strogog centra Divčibara, time što je sagrađen drveni pešački most pored postojećeg za motorni saobraćaj, i time što je na potoku iznad ovog mosta ozidana brana. Istovremeno, dno oba potoka koji se spajaju upravo ispod mosta popločano je kamenim pločama. Prirodno, želeli smo da saznamo kome građana Valjeva mogu da zahvale za nove objekte, pa smo, kao i obično, potražili poverenika za informacije od javnog značaja. Njegov odgovor je predstavljao ne mali šok za nas, ispostavilo se da službenici Gradske uprave i službenici gradskih inspekcija koji, inače, prilično redovno posećuju divčibarske preduzetnike, o novom objektu ne znaju ama baš ništa – kaže Radović.

Ljubomir Radović

Ljubomir Radović (Foto: Đorđe Đoković)

 

On pita da li je moguće da je neko na prostoru kojem se, po rečima najviših gradskih funkcionera, posvećuje najveća pažnja, sagradio objekte bez ijednog jedinog papira koje treba dobiti od Gradske uprave i od drugih nadležnih organa?

 

- Kako je moguće da je gradnja, koja je trajala nekoliko meseci, izmakla pažnji cenjenim članovima komisije za Divčibare? Kako to da sve vreme ništa ne primećuju inspektori čiji posao jeste da Divčibare štite od divlje gradnje? Kako, najzad, objasniti da ništa neobično nije primetio ni prvi službenik građana Valjeva koji je u poslednjih nekoliko meseci najmanje deset puta posetio Divčibare službeno ili privatno? – upitao je Ljubomir Radović.

 

Lokalni front je napisao prijave građevinskoj i komunalnoj inspekciji, kao i inspekciji za zaštitu životne sredine zbog ove nelegalne gradnje na Divčibarama. Radović kaže da su poseban dopis uputili načelniku inspekcijskih službi, Aleksandru Jankoviću, obaveštavajući ga da su podneli prijave.

 

- Imali smo i nameru da o ovoj, i jednoj sličnoj temi, zatražimo i službene informacije u direktnom razgovoru sa gospodinom Jankovićem, ali na žalost, više od nedelju dana nisam uspeo da ugovorim sastanak i to kao odbornik Skupštine grada - rekao je Radović.

 

Aktivisti Lokalnog fronta Va kaže da ne znaki, čak i ne naslućuju, kako će se završiti storija o ovim radovima na Divčibarama, ali se plaše da kraj ne bude isti kao u slučaju sa napravom koja je 15. februara, takođe, bez ijednog jedinog papira postavljena na zgradu u najstrožem centru grada Valjeva gde i danas "neometana" stoji.

 

Aktuelno

Radovi u Ulici vojvode Mišića (foto: Kolubarske.rs)
Oštećenja na gradskim ulicama čekaju... Pre 54 minuta

Krpljenje rupa na državnim putevima

U toku su radovi na sanaciji udarnih rupa u Ulici vojvode Mišića, i to u onom delu koji pripada državnom putu Valjevo-Šabac. Izvođač radova, koje finansira JP Putevi Srbije, je Preduzeće za puteve...

Dobitnici nagrade grada Valjeva (foto: Đorđe Đoković)
Dodelom nagrada Pre 22 sati 40 minuta

Obeležen Dan grada

Dodelom priznanja najuspešnijim pojedincima i kolektivima obeležen je Dan grada 20. mart. "Raduje to što Valjevo ima puno mladih i pametnih ljudi, a neki od njih su danas nagrađeni najvećim...  · 6 komentara