Registracija Prijava preko FB
Apelacioni sud (foto: www.bg.ap.sud.rs)
Apelacioni sud (foto: www.bg.ap.sud.rs)
10.08.2018, 12:01

Potvrđeno 14 godina zatvora za ubistvo u Dokmiru

č: | fb:
Apelacioni sud u Beogradu potvrdio je prvostepenu presudu Višeg suda u Valjevu, od 29. januara 2018, kojom je na 14 godina zatvora osuđen Saša Arsenić zbog ubistva V. R, takođe iz Dokmira kod Uba, počinjenog 28. avgusta 2017. godine.
 
 
Kako je objavljeno na sajtu Apelacionog suda, kao neosnovana odbijena je žalba Arsenićevog branioca. 
 
 
Ocenjeno je da je Viši sud u Valjevu "izrekao kaznu zatvora kojom će se u potpunosti ostvariti svrha kažnjavanja". Arseniću su kao olakšavajuće okolnosti uzete u obzir delimično priznanje izvršenja krivičnog dela i izraženo kajanje, te smanjena uračunljivost ali ne do granice bitnog. Otežavajuća okolnost je Arsenićeva upornost u izvršenju krivičnog dela, kao i njegovo ponašanje nakon toga.
 
 
Saša Arsenić je pokojnu V. R, sa kojom se odranije poznavao, udavio u njenoj kući posle svađe do koje je između njih došlo. On je oštećenu ugurao sa terase u kuću, oborio na krevet i najpre zadao nekoliko udaraca šakom, a potom je udavio stežući je za vrat svestan činjenice o mogućim posledicama.
 
 
On je oštećenu ostavio u kući, a potom pobegao. Pokojnu V. R. su pronašli kćerka, zet i unučići, koji žive u susednom selu, a došli su da je posete pošto im se nije javljala na telefonske pozive. V. R. je bila devizna penzionerka i živela je sama u Dokmiru.
 
 
 
 

Aktuelno

Radovi u Ulici vojvode Mišića (foto: Kolubarske.rs)
Oštećenja na gradskim ulicama čekaju... Pre 1 sati 51 minuta

Krpljenje rupa na državnim putevima

U toku su radovi na sanaciji udarnih rupa u Ulici vojvode Mišića, i to u onom delu koji pripada državnom putu Valjevo-Šabac. Izvođač radova, koje finansira JP Putevi Srbije, je Preduzeće za puteve...

Dobitnici nagrade grada Valjeva (foto: Đorđe Đoković)
Dodelom nagrada Pre 23 sati 37 minuta

Obeležen Dan grada

Dodelom priznanja najuspešnijim pojedincima i kolektivima obeležen je Dan grada 20. mart. "Raduje to što Valjevo ima puno mladih i pametnih ljudi, a neki od njih su danas nagrađeni najvećim...  · 6 komentara