Radovi u Karađorđevoj ulici (ilustracija) (foto: Kolubarske.rs)
Radovi u Karađorđevoj ulici (ilustracija) (foto: Kolubarske.rs)
14.08.2018, 10:12

U toku su radovi na rekonstrukciji vodovodne mreže

č: | fb:

U rekonstrukciju i izgradnju vodovodne mreže od početka godine je uloženo 44 miliona dinara, od toga 36 miliona iz sredstava budžeta grada, dok je osam  miliona dinara investiralo JKP Vodovod Valjevo.  

 

U toku su radovi na rekonstrukciji vodovodne mreže, koja podrazumeva zamenu dotrajalih cevi, priključaka i ventila u delu Karađorđeve ulice od Dušanove do Radničke, vrednost radova je 2,5 miliona dinara. Radovi u ovom delu grada biće okončani za deset dana, nakon čega se ekipe Vodovoda sele u Ulicu Jakova Nenadovića.

 

Prošle nedelje su završeni radovi u Ulici Koste Andrića u koje je uloženo 600 hiljada dinara, okončana je i prva faza izgradnje 1,4 kilometra novog vodovoda Carić – Bukovica, juče je počela rekonstrukcija dela Vojvođanske ulice – "Vojvođanski potok". Kako nam je rečeno u Vodovodu, danas je počela montaža opreme u fabrici vode na Divčibarama, trebalo bi do petka da bude puštena u rad.

Đorđe Milanović

Đorđe Milanović (Foto: Đorđe Đoković)

Direktor JKP Vodovod Đorđe Milanović kaže da je pored prvobitno opredeljenih iz budžeta 97 miliona dinara za Vodovod, nakon izmene Plana komunalne izgradnje, dodato još oko 15 miliona dinara.

Dodaje da je najobimniji posao ove godinem vredan 12,7 miliona dinara, sigurno rekonstrukcija vodovodne i kanalizacione mreže u Ulici Vuka Karadžića, koja će biti rađena istovremeno sa rekonstrukcijom ulice, trotoara i rasvete. Planirano je da svi radovi u Ulici Vuka Karadžića traju najmanje dva meseca i odvijaće se u tri etape.

 

Pored ovih radova, opredeljena su sredstva i za rekonstrukciju vodovodne mreže na Marinkovića kosi na Divčibarama, u Nušićevoj ulici i u Ulici 25. juna u Novoma naselju.

 

Nabavljena nova oprema i mehanizacija

 

Pored investiranja u rekonstrukciju vodovodne i kanalizacione mreže, JKP Vodovod nastavlja sa ulaganjem u opremu i mehanizaciju. Kako navodi direktor Vodovoda, posle putarskog kamiona, koji je nabavljen lane, ove godine je kupljen kamion kiper marke Iveco Eurocargo, koji je koštao 10,7 miliona dinara sa PDV-om.

 

- Uzimajući u obzir starost vozila sa kojima raspolažemo, trenutni obim posla i troškove koje imamo prema podizvođačima, odlučili smo da nabavimo novi kamion, a u narednom periodu planiramo da kupimo mini bager koji nam je neophodan pogotovo u nekim manjim i uskim ulicama, a planiramo da nabavimo bager, kako bi u neko dogledno vreme mogli da se bavimo i izgradnjom kanalizacione mreže – kaže direktor Vodovoda Đorđe Milanovič.

 

Dodaje da u Vodovodu razmišljaju i o tome da u narednom periodu nabave fekalnu cisternu, s obzirom na starost ovih sa kojima javno komunalno preduzeće trenutno raspolaže.

 

 

 

 

 

Aktuelno

 (foto: )
Diplomci Fakulteta dramskih umetnosti Pre 20 sati 14 minuta

Na Abro festu večeras "Hajde da improvizujemo"

Na Abro festu večeras diplomci Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu predstaviće neuobičajenu pozorišnu formu naslovljenu "Hajde da improvizujemo". To je zanimljivo i duhovito scensko delo...

Bez kraja - Ilustracija Dušan Arsenić (foto: )
Bez kraja Pre 20 sati 26 minuta

I skup rogova u vreći je "jedinstvo"!

Političari i stranke dolaze i odlaze, a jedan politički ideal, ostaje. To je "jedinstvo", uz neznatne varijacije. Počev, recimo, sa "Podaj Bože, da se Srbi slože!", ili "Samo sloga, Srbina...

Vakcinacija (foto: DjordjeDjokovic)
U ambulantama Doma zdravlja Pre 21 sati 47 minuta

Počinje vakcinacija protiv gripa

Od četvrtka 29. septembra u ambulantama Doma zdravlja počinje vakcinacija protiv sezonskog gripa. Za Dom zdravlja Valjevo opredeljeno je 5.300 doza, od čega su većina četvorovalentne, koje štite od...