Viši sud (foto: Đorđe Đoković)
Viši sud (foto: Đorđe Đoković)
20.08.2018, 08:53

Viši sud traži od Tužilaštva da dostavi uništena dokumenta

č: | fb:

Krivično vanpretresno veće Višeg suda u Valjevu vratilo je Višem javnom tužilaštvu na dopunu optužnicu protiv Aleksandra Vujića Subotića i još devet osoba, saznaju Kolubarske.rs.

 

Odluka o dopuni istrage doneta je prilikom ispitivanja navedene optužnice Višeg javnog tužilaštva u Valjevu, a nakon izvršenog uvida u spise predmeta i pisane odgovore na optužnicu koje su podneli branioci okrivljenih.

 

Prema saznanjima Kolubarskih.rs, Krivično vanpretresno veće Višeg suda u Valjevu donelo je 17. jula naredbu za dopunu istrage. Veće od Tužilaštva, između ostalog, traži da dostavi dokumentaciju za koju smatra da nedostaje u optužnici, a radi se, kako navodi izvor Kolubarskih.rs, o "dokumentima koja su fizički uništena".

 

"Naime, iz transkripta telefonskih razgovora okrivljenih, vidi se da su pojedine ponude u postupcima javnih nabavki cepane i zamenjene drugim. Veće sada kao dokaz traži od Tužilštva da dostavi ta dokumenta, koja su uništili akteri pojedninih javnih nabavki, protiv kojih je podignuta optužnica", navodi sagovornik Kolubarskih.rs.

 

Više javno tužilaštvo je, skoro godinu dana nakon hapšenja, početkom juna podiglo optužnicu protiv bivšeg načelnika Gradske uprave Aleksandra Vujića Subotića i još devet osoba kojima se na teret stavlja primanje i davanje mita, zloupotrebe u vezi s javnim nabavkama i službenog položaja. Tokom istrage saslušano je 46 svedoka, veštačeno više od 40 računara i USB uređaja, kao i obimna dokumentacija. 

 

"Optužnica koja ima 53 stranice i koja je pisana skoro tri meseca vraćena je ekspresno Višem javnom tužilaštvu", navodi izvor Kolubarskih.rs.

 

Pored Vujića Subotića, kome tužilaštvo na teret stavlja primanje mita u produženom trajanju, što znači da je to delo učinio više puta, optužnica je podignuta protiv službenika Gradske uprave zaduženog za javne nabavke A. Đ., zatim R. Đ. iz samostalne zanatske trgovinske radnje "Fiskal" u Valjevu, B. S, odgovornog lica radnje za popravku metalnih proizvoda i njegove supruge I. S, zatim M. P. iz preduzeća "Japi kom" iz Novog Sada, M. V. iz firme "PSC Vuković" Šabac, A. P. iz Građevinskog preduzeća "VA gradnja 2007", vlasnika SZR "Geometar" A. M. i Z. P, odgovornog lica u preduzeću "Simon" iz Valjeva.

 

Sudski proces protiv Aleksandra Vujića Subotića i još devet osoba počeće kada Krivično vanpretresno veće Višeg suda u Valjevu, kojim predsedava predsednica Višeg suda Biljana Savić, potvrdi optužnicu protiv njih, i tada će biti poznato ko će biti sudija.

Aktuelno

Opšta bolnica (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 14 sati 44 minuta

Ponovo dozvoljene posete u valjevskoj bolnici

U valjevskoj bolnici su ponovo dozvoljene posete pacijentima koji su na bolničkom lečenju, saopštila je PR služba Zdravstvenog centra Valjevo. Kako je saopšteno, u posetu može doći samo jedna osoba.  · 1 komentar

Viktor Mićić (foto: Kolubarski okrug)
Nepoštovanje zakona Pre 19 sati 50 minuta

Čovek sa dve funkcije – nezamenljivi zamenik

Viktor Mićić imenovan za načelnika Kolubarskog okruga, a nije razrešen funkcije zamenika predsednika Skupštine grada. Obavlja dve funkcije, a Zakonom o sprečavanju korupcije zabranjeno je vršenje...  · 20 komentara

Sneg u aprilu u Valjevu (foto: Kolubarske.rs)
Aprilski sneg Pre 18 sati 58 minuta

Vejalo kao usred zime

Jak talas zahlađenja stigao je u Srbiju i drastično je oborio temperature, negde i preko 20 stepeni, a padao je i sneg. U Valjevu je jutros vejalo skoro jedan čas, sneg se nije zadržao, dok se na...  · 2 komentara