Registracija Prijava preko FB
Bolnica (foto: Đorđe Đoković)
Bolnica (foto: Đorđe Đoković)
18.10.2018, 12:04

Bolnica traži reviziju javne nabavke

č: | fb:

Valjevska bolnica je od Grada zatražila reviziju javne nabavke za izradu projekta rekonstrukcije Opšte bolnice zbog toga što projektnim zadatkom nisu obuhvaćeni objekti Psihijatrije, upravna zgrada i Centar za mentalno zdravlje, dok je na spisku već rekonstruisana zgrada pedijatrije i neurologije.

 

Ovo je potvrdio na konferenciji za novinare v. d. direktora Opšte bolnice dr Zoran Đurić.

 

"Tražili smo da projektom budu obuhvaćeni Psihijatrija, upravna zgrada i Centar za mentalno zdravlje. Na objektu upravne zgrade je oko 500 kvadrata ravnog krova koji prokišnjava, a u tu se nalazi i bolnička arhiva. Pedijatrija i neurologija nema potrebe da se ponovo rade, s obzirom ne to da su već rekonstruisani. Neke stvari mogu da se rade i na ta dva odeljenja, poput centralne klimatizacije što bi trebalo da se radi u svim zgradama", rekao je Đurić.

 

Kao što su Kolubarske.rs ranije pisale, od izrade projekta zavisi početak radova na rekonstrukciji Opšte bolnice Valjevo za koje je, još prošle godine, novac obezbedila Vlada Srbije preko Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima.

 

Jedina obaveza Grada u ovom poslu je bila da finansira izradu projekta. Iz nepoznatih, ali i nerazumljivih razloga, Grad Valjevo godinu dana nije raspisivao javnu nabavku za izradu projekta i pored toga što je i gradskoj vlasti bilo jasno da od toga zavisi početak radova.

 

Sada se, kada je krajem septembra tender konačano objavljen, ispostavilo da projektni zadaci nisu dobro definisani. Oni koji su pripremali javnu nabavku, očegledno se nisu konsultovali sa menadžmentom bolnice niti su imali na umu da su odeljenja neurologije i pedijatrije već rekonstruisana.

 

Odeljenje neurologije je rekonstruisano pre tri godine zahvaljujući akciji Blic fondacije i emisiji Veče sa Ivanom Ivanovićem. Oni su za rekonstrukciju obezbedili 5,3 miliona dinara, dok je Opšta bolnica obezbedila pet miliona dinara za nove elekto-instalacije i dodatne radove.  

 

Odeljenje pedijatrije je obnovljeno prošle godine u martu zahvaljujući proslavljenom fudbaleru Valjevcu Matiji Nastasiću koji je donirao 100.000 evra za rekonstrukciju dečjeg odeljenja.

 

Valjevsko građevinsko preduzeće "Greda" je  prošlog leta sa dva miliona dinara finansiralo radove na termoizolacionoj fasadi zgrade u kojoj su smeštena odeljenja neurologije i pedijatrije.

 

Javna nabavka izrade projekta rekonstrukcije Opšte bolnice Valjevo je raspisana 26. septembra. Izmene i dopune konkursne dokumentacije su objavljene danas na portalu javnih nabavki, ali se one ne odnose na zahteve rukovodstva Opšte bolnice o kojima je govorio v.d. direktora.

Navedeno je da "naručilac vrši izmenu konkursne dokumentacije dana 18.10, a izmena se odnsoi na tehničku grešku na strani 9 konkursne dokumentacije i briše Obrazac izjave o pribavljanju polise osiguranja".

 

Rok za podnošenje ponuda za izradu projekta rekonstrukcije Opšte bolnice je 26. oktobar 2016. godine. 

 

Aktuelno

Gradska parcela u Industrijskoj zoni (foto: Đorđe Đoković)
Grad prodao svoju parcelu u Grabovici Pre 9 sati 26 minuta

"Pao" prvi milion!

Od četiri parcele koje je Grad ponudio na prodaju, tri u "Stefilu" i jedna u Donjoj Grabovici kod škole, prodata je za milon dinara samo parcela u Grabovici. Vlast u budžetu od prodaje imovine...

Nagrađeni učenici (foto: Miroslava Kojić)
I ove godine u aprilu Pre 4 sati 42 minuta

Izbor najboljih recitatora

Opštinska smotra recitatora "Pesniče naroda mog" održana je u prepunoj ljiškoj biblioteci. Takmičilo se gotovo 50 učenika OŠ "Sava Kerković" Ljig, OŠ "Sestre Pavlović" Belanovica i SŠ "1300...

Novine (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 7 sati 30 minuta

Ua tabloidno, a ne tabloidi!

Kukanje nad ovim i onim "u današnjici", staro je koliko i razlikovanje prošlog i vremena današnjeg. S tim što je prošlo dobro staro, uglavnom zato što je prošlo ili što se preguralo. Kukanje...

Svi kao jedan – 1 od 5 miliona - Beograd (foto: Lokalni fronta Va)
Solidarno grade novu političku snagu Pre 1 dan 4 sati

Lokalni front Va pristupio Građanskom frontu

Udruženje građana Lokalni front Va pristupilo je asocijaciji Građanski front, koju do sada čini 13 udruženja i pokreta, kako bi gradili novu političku snagu koja će životne probleme građana moći da...  · 8 komentara