Dom zdravlja (foto: Đorđe Đoković)
Dom zdravlja (foto: Đorđe Đoković)
22.11.2018, 08:56

Dom zdravlja obaveštava Kolubarske.rs da duguje 159 hiljada!?

č: | fb:

Kolubarske.rs su pre pola godine, pozivajući se na Zakon o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja, zatražile od Doma zdravlja da dostavi pojedinačne račune za usluge komunikacije za prošlu godinu u ukupnom zbiru blizu 5,6 miliona dinara, isplatne listiće koji sadrže obračune zarada sa odbijenim iznosom troškova za upotrebu mobilnih telefona preko odobrenog limita za svakog zaposleng korisnika pojedinačno, ugovore o pružanju usluga mobilne telefonije koji je Dom zdravlja zaključio sa MTS-om i VIP-om, kao i spisak zaposlenih lica koja koriste mobilne telefone koje plaća Dom zdravlja i spisak onih kojima su dodeljeni telefonski aparati.

 

Dom zdravlja nije u zaknskom roku dostavio svu traženu dokumentaciju, tako da su Kolubarske.rs uputile, prvo jednu a pošto nije bilo odgovora i drugu žalbu Povereniku za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti, koji je doneo rešenje kojim se nalaže Domu zdravlja da postupi po našem zahtevu.

 

Izigravajući zakon i nalog Poverenika, umesto traženih ugovora sa MTS-om i VIP-om, Dom zdravlja nam dostavlja papir na kome piše "zahtev za zasnivanje ili promenu pretplatničkog odnosa", a umesto isplatnih listića i spiska zaposlenih šalje papir na kome piše: AB Soft Izveštaj rekapitulacija-analitičke kartice Dom zdravlja Valjevo.

 

Usledila je još jedna žalba, pa je Poverenik po treći put naložio Domu zdravlja da postupi po zahtevu i dostavi tražena dokumenta.

 

Nakon toga, 13. novembra Dom zdravlja na adresu Kolubarskih.rs šalje crveni koverat, ali u njemu nema nijednog traženog dokumenta.

Dopis Doma zdravlja

Dopis Doma zdravlja

 

Vršilac dužnosti direktora Doma zdravlja dr Branka Antić u dopisu navodi da "dostavlja fotokopiju ugovora za pružanje usluga mobilne telefonije zaključenog sa MTS-om 2011. godine". Međutim u crvenoj koverti nema kopije ugovora, nego je dostavljena "Ponuda poslovne saradnje u okvru usluge Biznet" iz 2015. godine, kao i specijalna ponuda MTS-a za Dom zdravlja Valjevo.

 

Ponuda poslovne saradnje MTS

Ponuda poslovne saradnje MTS

Na naše iznenađenje v. d. direktora dr Branka Antić nam je dostavila i dokument koji nismo tražili, ali smo saznali da Dom zdravlja ne izmiruje svoje obaveze na vreme.

 

Naime, farmaceutska kompanija ADOC d.o.o Beograd poslala je početkom novembra Domu zdravlja obaveštenje o neizmirenim dugovanjima.

 

"Obraćamo vam se kao vaš partner koji redovno ispunjava sve svoje obaveze prema vašoj ustanovi, sve u cilju neometanog snabdevanja i obezbeđenja zdravstvene zaštite pacijenata vaše ustanove. I pored velikog razumevanja za kašnjenje u izmirivanju vaših obaveza, na današnji dan dospeli dug Doma zdravlja prema ADOC d.o.o iznosi 159.209,05 dinara. Molimo vas da u što kraćem periodu izmirite navedeno dugovanje", navodi se u obaveštenju.

 

Obaveštenje o neizmirenim dugovanjima

Obaveštenje o neizmirenim dugovanjima

Pored ovog dokumenta, u crvenu kovertu je spakovan spisak i broj prekovremenih sati u prvom delu novembra 2018. godine za četvoro lekara i četvoro medicinskih tehničara.

Prekovremeni sati

Prekovremeni sati

Ostaje nejasno zbog čega je v. d. direktora Doma zdravlja dr Branka Antić Kolubarskim.rs dostavila obaveštenje o dugovanju i prekovremenim satima, a ne i tražena dokumenta?!

 

Aktuelno

Oranica (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
U Valjevu Pre 22 sati 30 minuta

Tajna sesija Rio Tinta sa nepoznatim posetiocima

Kompanija Rio Tinto organizovaće u Valjevu, u četvrtak 28. marta sesiju sa predstavnicima lokalne zajednice na temu Projekat "Jadar". Skup je zatvoren za medije, a "sesije se održavaju sa ciljem da...  · 7 komentara

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 19 sati 40 minuta

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 6 komentara

SPREG (Ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Od 4. do 6. aprila u Omni centru 27.03.2024

19. SPREG – “Ovde stvaramo vrednosti”

Sajam privrede zapadne Srbije SPREG, pod sloganom "Ovde stvaramo vrednosti", biće održan od 4. do 6. aprila u Omni centru u Valjevu. U dve hale i na otvorenom, na 80 štandova predstaviće se 150...  · 2 komentara