Milan Marković (foto: Đorđe Đoković)
Milan Marković (foto: Đorđe Đoković)
02.12.2018, 11:47

Marković: "Više od godinu dana nisam pozvan na sastanak odborničke grupe"

č: | fb:

Isključenom članu Srpske napredne stranke dr Milanu Miti Markoviću, odborniku u Skupštini grada, prema rečima sagovornika Kolubarskih.rs, "stavlja se na greh to što je gradonačelnika Valjeva Slobodana Gvozdenovića i gradsku vlast kritikovao u Skupštini grada, a ne na sastancima stranke".

 

"Trebalo je da ćuti, a ako ima nekih problema i lošeg u njihovom radu, o tome je trebalo da govori u stranci, a ne u Skupštini grada", rekao je naš sagovornik iz SNS.

 

Reagujući na ovu izjavu, odbornik Marković kaže da bi on svakako o radu gradonačelnika i gradske vlasti, kako o dobrom tako i o lošem, govorio na sastancima GrO SNS, a pre svega na sastancima odborničke grupe, međutim njega na te sastanke već više od godinu dana ne poziva predsednik valjevskih naprednjaka Slobodan Gvozdenović.

 

Marković objašnjava da je, do pre godinu dana, pohvale, kritike, stavove i predloge iznosio na stranačkim i sastancima odborničke grupe, ali su, s obzirom na to da su počesto bili suprotni stavovima Slobodana Gvozdenovića, počeli da smetaju lideru valjevskih naprednjaka, otuda je "odlučio da ga ne poziva na sastanke".

 

- Rekao sam Gvozdenoviću da politika SNS ne može da se vodi u kabinetu gradonačelnika sa nekolicinom ljudi, nego mora da se vodi u stranci pred članovima Gradskog odbora i odborničkom grupom. To sam rekao prilikom izbora direktora javnih preduzeća i usatanova, kao i predsednika upravnih i nadzornih odbora. Nikada nijedan predlog nije iznet na sastanku GrO ili odborničke grupe, nego je odluku donosilo par ljudi, o tome nas samo informišu uz zahtev da za ta rešenja glasamo u Skupštini grada. Moram da naglasim da u vreme kada je Dobrivoje Grujičić bio predsednik valjevskih naprednjaka, i kada sam ja bio poverenik, naša obaveza je bila da sve predloge iznesemo na sto i da se o njima izjasni GrO i odbornička grupa – kaže Marković.

 

Navodi da je bilo predloga koje je Gvozdenović prihvatio, poput onog koji se odnosio na uređenje groba slikara Ljube Popovića i inicijativu hiljadu Brđanaca, i to je, kako reče bio poslednji put da je pozvan na sastanak odborničke grupe.

 

- Praktično više od godinu dana nisam imao mesto gde bih izneo svoje mišljenje i predloge. Ja jesam odbornik na listi SNS i moja obaveza jeste da sprovodim politiku stranke, ali imam pravo na stav i predloge naročito one za koje sam siguran da su u interesu građana i za koje imam podršku sugrađana, i za te predloge se borim da postanu deo rešenja - kaže odbornik.

 

Marković je pre godinu dana obavestio i predsednika IO SNS Darka Glišića da ga Gvozdenović ne poziva na sastanke odborničke grupe.

 

- Ja sam u novembru prošle godine poslao poruku Glišiću da nisam pozvan na sastanak odborničke grupe uoči sednice lokalnog parlamenta. Par meseci kasnije održan je sastanak GrO SNS kome je prisustvovao potpredsednik IO SNS Branislav Malović. Ja sam na taj sastanak otišao nepozvan jer sam čuo da će doći Darko Glišić, ali se on nije pojavio jer je bio sprečen. Malović je tada preneo Glišićeve reči da "Gvozdenović mora da poziva sve odbornike na sednice Gradskog odbora i da oni moraju da prisustvuju tim sednicama". Međutim, ni nakon toga ja nisam pozvan ni u stranku ni na sednice odborničke grupe - kaže Marković.

 

Dodaje da je u stranku pozvan tek pre tri meseca uoči izbora za mesne zajednice, kada je u Valjevo ponovo došao Malović. Na tom sastanku je, kako reče, jasno i glasno izneo mišljenje o politici i radu Slobodana Gvozdenovića, a nakon toga, opet nije bilo poziva.

 

- Ne treba sve što kaže Slobodan Gvozdenović uzimati zdravo za gotovo. On je za mnogo togo govorio da je Darkov stav, a ispostvailo se da to uopšte nije Darkov stav. Tako da je Gvozdenović često uspevao da svoj stav nametne drugima predstavljajući da je to stav i zahtev Darka Glišića. Svaka mu čast na tome – kaže dr Milan Marković, isključeni član SNS, odbornik u Skupštini grada.

Aktuelno

Čačanska opozicija (foto: Zajednički glas - Epicentar press)
Glas naroda Pre 8 sati 37 minuta

Da li u Srbiji postoji opozicija? (VIDEO)

Umesto da opozicija bude "zadovoljna, jednoglasna i prione na pripreme za predstojeće izborne aktivnosti", kao grom iz vedra neba (ili ne baš) odjeknula je vest da su se u redovima opozicionih...

POKS (logo) (foto: )
Saopštenje Pre 11 sati 14 minuta

Valjevski odbor POKS izlazi na izbore

Gradski odbor Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) je jednoglasno usvojio predlog da POKS Valjevo izlazi na izbore, saopštila je ova politička organizacija.  · 5 komentara