Valjevo u dimu i smogu (foto: Đorđe Đoković)
Valjevo u dimu i smogu (foto: Đorđe Đoković)
14.12.2018, 10:45

O aerozagađenju grada 24. decembra

č: | fb:

Javna rasprava o aerozagađenju Valjeva održaće se 24. decembra, dok će Skupština grada na sednici koja će biti održana u januaru, pored predloga rešenja aerozagađenja, razmatrati i izveštaj o izgradnji nove deponije u Kaleniću, kao i trenutno stanje gradske deponije.

Zoran Živković

Zoran Živković (Foto: Đorđe Đoković)

 

Zamenik gradonačelnika dr Zoran Živković, koji rukovodi Savetom za zdravlje Grada i timom za pripremu javne rasprave, izjavio je za "Napred" da je održan sastanak radnog tima za pripremu javne rasprave koji čine šefovi odborničkih grupa i samostalni odbornici, i Gradsko veće, koje će predložiti rešenja.

 

- Na prvom sastanku dogovorili smo se o načinu rada, a Savet za zdravlje Grada pripremio je uvodni materijal sa podacima o stanju i kvalitetu vazduhau gradu i uzrocima aerozagađenja. Savet za zdravlje je prethodnih godina obaveštavao gradsko rukovodstvo i janost o  alarmantnim podacima i posledicama aerozagađenja. U izveštaju su navedeni i glavni uzročnici aerozagađenja u Valjevu, a to su, između ostalog, produkti loženja ogreva lošeg kvaliteta i velika koncentracija saobraćaja, naročito u centru grada - rekao je dr Zoran Živković.

Aktuelno

Selo (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nadomak Pecke Pre 10 sati 25 minuta

Medvedi poklali ovce na Rožnju

Na Rožnju, jednom od vrhova Sokolskih planina nadomak Pecke, medvedi su upali u štalu Zlatomira Gligorića i zaklali tri ovce, dok su dva jagnjeta nestala, potvrdio je Igor Rabat, doktor...

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 13 sati 14 minuta

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.