Donatorska večera Rodi se na lepom mestu (foto: Đorđe Đoković)
Donatorska večera Rodi se na lepom mestu (foto: Đorđe Đoković)
15.12.2018, 07:28

"Znao sam da ovaj grad ima snage da pomogne svojoj bolnici"

č: | fb:

Preko 200 gostiju učestvovalo je sinoć u Omni centru na donatorskoj večeri kampanje "Rodi se na lepom mestu" na kojoj se prikupljaju sredstva za kupovinu aparata i instrumenata za obnovu ginekološke-akušerske službe i porodilišta valjevske bolnice.

 

Humanitarna organizacija "Rodi se na lepom mestu", uz podršku i pomoć Opšte bolnice i Grada Valjeva, otpočela je pre osam meseci akciju za obnovu ginekologije i porodilišta valjevske bolnice sa željom i ciljem da ova dva značajna odeljenja budu na još višem nivou kako bi žene i bebe imale vrhunske uslove, kakve i zaslužuju.

Zoran Đurić

Zoran Đurić (Foto: Đorđe Đoković)

 

Direktor Opšte bolnice dr Zoran Đurić se zahvalio svima koji su do sada učestvovali i onima koji će učestvovati u modernizaciji ginekološko-akušerske službe i porodilišta Opšte bolnice.

 

- Valjevska bolnica ima dobar kadar, dobre lekare i sestre, i mi se trudimo da ih zadržimo, ali i da naš kolektv podmladimo. Međutim ovo je 21. vek i on zahteva savremene tehnologije i savremene aparate, bez kojih nema kvalitetne i dobre usluge - rekao je dr Đurić.

(Foto: DjordjeDjokovic)

 

Načelnik ginekološko-akušerske službe Opšte bolnice dr Nenad Dimitrijević, koji je na čelu organizacije "Rodi se na lepom mestu", zahvalio se svima koji su učestvovali na donatorskoj večeri i na tome što su prepoznali značaj akcije.

 

- Valjevo je grad prelepe prirode i okoline, sjajne istorije i valjanih ljudi. Neke od vas znam samo iz viđenja, neke znam po čuvenju, neki od vas mi dolaze na slavu, sa nekima od vas sam pod šatorima doživeo nevreme. Ali svi se mi u ovako malom gradu kao što je Valjevo znamo. Upravo zbog toga što se dobro znamo zato ste vi ovde i zato smo mi ovde. Ja sam možda srećniji od vas jer radim sa ovakvim kolektivom, gde su zaista sjajni ljudi. Tu je 80 ljudi koji rade 24 sata dnevno 365 dana u godini da bi žene ovog grada imale najbolju moguću negu, uslugu, dobre porođaje, dobre operacije i dobro zdravlje. Srećan sam zbog toga što se prepoznali ovo što treba da uradimo jer sam znao da ovaj grad ima snage za to. Pre 100 godina ceo ovaj grad je bio bolnica. O tome su napisane knjige. Ja bih voleo da u budućnosti na zidu istorije ovaj momenat kada se radi naša bolnica zasluži bar jedan pasus. Ne moramo da budemo ceo grad bolnica kao što smo bili, ali daj bože da imamo bolnicu na koju ćemo svi biti ponosni. Zbog toga smo večeras ovde. Hvala još jednom što ste došli- rekao je dr Nenad Dimitrijević, načelnik ginekološko-akušerske službe Opšte bolnice. 

Donatorska večera Rodi se na lepom mestu

Donatorska večera Rodi se na lepom mestu (Foto: Đorđe Đoković)

 

Kampanja "Rodi se na lepom mestu" nije završena završetkom donatorske večere. Kako je ranije najavio dr Dimitrijević, trajaće narednih godina. Svi koji žele da pomognu kampanju, mogu donaciju uplatiti na račun: 265691031000090794 Rajfajzen banka.

 

 

Aktuelno

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 4 sati 26 minuta

Uhapšena Valjevka zbog utaje poreza

Valjevska policija uhapsila je S. Đ. (1993) iz Valjeva zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila četiri krivična dela poreska utaja. Kako se sumnja, ona je izbegla da plati porez i oštetila...  · 1 komentar

Izložba cveća u Parku na Jadru (foto: Kolubarske.re)
U Valjevu do nedelje Pre 21 sati 21 minuta

Izložba cveća, vina i rakije

Izložba cveća i sadnog materijala otvorena je danas u Parku Vide Jocić na Jadru, dok je u Knez Miloševoj ulici otvorena Izložba vina i rakije. Obe izložbe će trajati do nedelje, 21. aprila. "Ovo je...  · 1 komentar

Izbori (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 1 dan 4 sati

Profesor Milić i zbori i tvori...

U obilju "novosti" sa naše predizborne scene, konačno se pojavi jedna zaista takva! Iz Niša, a ne Beograda, i grupi građana koja prvi put nastupa na izborima. Okupljenih oko poznatog kardiologa i...