Kuća istraživača (foto: Đorđe Đoković)
Kuća istraživača (foto: Đorđe Đoković)
29.12.2018, 09:11

Valjevski mladi naučnici otvoreno o svemu

č: | fb:

Društvo istraživača "Vladimir Mandić Manda" povodom 45. rođendana Astronomske grupe organizuje tribinu "Valjevski mladi naučnici otvoreno o svemu" u subotu 29. decembra u 18 časova u Istraživačkoj kući.

 

Na tribini će učestvovati dr Ivan Milić, astronom u SAD, dr Danilo Đokić, fizičar u Švajcarskoj i Srbijim I dr Slobodan Milovanović, matematičar u Švedskoj. Razgovor vodi Nikola Božić, programski direktor Istraživačke stanice Petnica.

 

Razgovaraće se o tome čime se ovi mladi Valjevci bave u nauci, šta ih inspiriše, kako su interesovanja započela i kako je Valjevo pomoglo tome, ali i o tome koliko se vraćaju u Valjevo i kako mogu da pomognu Valjevu danas.

 

Ovaj razgovor je uvodni događaj u veliki Jubilej 50 godina Društva istraživača „Vladimir Mandić Manda“ koji se obeležava tokom 2019. godine.

Aktuelno

Polet i Vidrak (foto: Đorđe Đoković)
Brigo moja pređi na drugoga Pre 1 dan 7 sati

"Polet" će biti pripojen "Vidraku"

Pokrenuta inicijativa da JKP "Polet" bude pripojeno JKP "Vidrak", zbog velikih višegodišnjih problema u poslovanju tog javnog preduzeća koje gazduje valjevskim pijacama, potvrđeno je Kolubarskim.rs...  · 21 komentara

Popunjavanje upitnika (foto: Branko Petrović)
Obeležen Nacionalni dan bez duvana Pre 1 dan 5 sati

"Svaka cigareta smeta"

Obeležen je Nacionalni dan bez duvana akcijom na Gradskom trgu. Građanima je deljen zdravstveno-vaspitni materijal, popunjavali su upitnik - test procene nikotinske zavisnosti. Istraživanja u...  · 1 komentar