Registracija Prijava preko FB
Vatromet na Badnje veče 2019. (foto: Đorđe Đoković)
Vatromet na Badnje veče 2019. (foto: Đorđe Đoković)
07.01.2019, 07:27

Mir božiji, Hristos se rodi

č: | fb:

Crkve koje se pridržavaju Julijanskog kalendara Božić obeležavaju 7. januara. Srpska pravoslavna crkva i vernici danas proslavljaju Božić, najradosniji hrišćanski praznik - dan rođenja Isusa Hrista. Neka Božić donese mir, ljubav i blagostanje svima!

 

Prema Bibliji, Isus Hristos je Sin Božji, kojeg je rodila Devica Marija u gradu Vitlejemu.

 

Običaj je da se na današnji dan mesi kolač – česnica i u njega stavlja novčić, lomi se na delove, a onaj ko nađe novčić biće srećne ruke tokom cele godine.

 

Božić je porodični praznik i obeležava se u kući i u crkvama. Pod kuće se po tradiciji posipao slamom da bi se dočarao skromni ambijent pećine u Vitlejemu u kojoj se, po Bibliji, rodio Hrist.

 

U hramu Vaskrsenja Hristovog u ponoć je održana Božićna liturgija. Prethodno je, na Badnji dan, ispred Hrama bilo organizovano paljenje badnjaka, koji je osveštao Episkop valjevski g. Milutin. Nakon paljenja badnjaka usledio je vatromet.

 

MIR BOŽIJI!

HRISTOS SE RODI!

VAISTINU SE HRISTOS RODI!

Vatromet na Badnje veče 2019.

Vatromet na Badnje veče 2019. (Foto: Đorđe Đoković)

Aktuelno

Valjevo bez straha - #1 od 5 miliona (foto: Đorđe Đoković)
Na Desankinom vencu Pre 11 sati 36 minuta

"Valjevo bez straha - #1 od 5 miliona" po sedmi put

Građanski protest "Valjevo bez straha - #1 od 5 miliona" večeras, po sedmi put, na Desankinom vencu od 18 časova. Do slobode se može doći samo promenom. Zamena je samo kratkotrajan predah za sve...  · 3 komentara