Ski staza Crni vrh na Divčibarama (foto: Divčibare Ski Resort)
Ski staza Crni vrh na Divčibarama (foto: Divčibare Ski Resort)
09.01.2019, 12:39

Dve hiljade skijaša na stazi Crni vrh

č: | fb:

Stazu Crni vrh na Divčibarama, od početka ski sezone 29. decembra do danas, posetilo je oko dve hiljade skijaša, saopšteno je iz Divčibare Ski Resorta. Veruju da će ovo biti najbolja sezona, kada je u pitanju posećenost, od februara 2016. godine kad je skijalište uzeto u zakup od grada Valjeva.

 

"Na stazi trenutno ima 60 centimetara utabanog snega zahvaljujući snežnim padavinama prethodnih dana, kao i povoljnim vremenskim uslovima za rad sistema za veštačko osnežavanje, dok je na Divčibarama visina snega preko 80 centimetara", rekao je Andrija Marjanović menadžer Divčibare Ski Resorta.

 

Najbolja poseta zabeležena je u subotu 5. januara, kad je u skijanju i snoubordingu uživalo oko 400 ljudi. Među njima najbrojniji su bili gosti iz Beograda, Novog Sada i Valjeva, slede Šabac, Loznica, Obrenovac, Lazarevac, Požega, Čačak i Gornji Milanovac.

 

U dane  praznika zabeležena je povećana prodaja dvodnevnih i trodnevnih ski karata. Zbog geografske blizine Divčibara većim gradovima, skijaši su se pretežno opredelili za skijanje na jedan dan, otuda je zabeležena najveća prodaja jednodnevnih ski karata, kao i sve popularnije karte "4 sata vožnje".

Ski staza Crni vrh na Divčibarama

Ski staza Crni vrh na Divčibarama (Foto: Divčibare Ski Resort)

Osim objekta za iznajmljivanje opreme, na stazi rade škola skijanja za decu i odrasle, kao i ugostiteljski objekat koji je od ove godine i prekriven.

 

Ski staza "Crni vrh" duga je 850 metara, sa visinskom razlikom od 180 metara. Poseduje dvosednu žičaru, kapaciteta 1200 skijaša na sat. Staza po međunarodnoj kategorizaciji ima oznaku crvena i namenjena je veštijim skijašima.

 

Cena jednodnevne karte je u rasponu od 1.100 do 1.400 dinara, a poludnevne od 800 do 1.000 dinara. Za ski kartu od šest dana cena se kreće od 6.000 do 7.300 dinara, dok je cena ski pass-a za 10 dana u sezoni od 8.400 do 10.500 dinara. Besplatna vožnja važi za decu uzrasta do 5 godina.

 

Radno vreme skijališta je svakog dana od 9 do 16 časova.

 

Više informacija na sajtu www.divcibareskiresort.com

 

Aktuelno

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 1 dan 2 sati

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 6 komentara