Bilbord (foto: Đorđe Đoković)
Bilbord (foto: Đorđe Đoković)
10.01.2019, 07:52

Za Srpsku novu trubači, vatromet i dva di-džeja

č: | fb:

Grad Valjevo i Turistička organizacija Valjevo organizuju doček Srpske nove godine na Gradskom trgu, 13. januara od 21 čas.

 

Sudeći prema bilbordu, postavljenom ispred Gradske kuće, Srpsku novu godinu dočekaćemo uz dva di-džeja, trubače i vatromet.

 

Program počinje u 21 čas na Gradskom trgu, nastupa DJ Hoffman iz Osečine, potom od 22.15 na scenu stupa DJ Star 8 iz Valjeva, koji su redovni izvođači na Tešnjarskim večerima prethodnih godina. Pola časa pre ponoći prisutne će zabavljati trubački orkestar braće Ilić iz Požege. Tačno u ponoć  gradonačelnik Valjeva Slobodan Gvozdenović čestitaće Pravoslavnu novu godinu, a pet minuta posle ponoći uslediće vatromet.

 

Nije poznato koliko će koštati ovogodišnji doček Srpske nove godine s obzirom na to da zvaničnih informacija, za sada, nema ni iz Grada, niti iz Turističke organizacije, koja se po prvi put pojavljuje kao organizator novogodišnjih dočeka.

 

U budžetu Valjeva za 2019. godinu nije opredeljen novac za doček Nove godine po Julijanskom kalendaru, sredstva nisu planirana ni u budžetu drugog organizatora Turističke organizacije, a za organizaciju novogodišnjeg programa, uključujući i vatromet, nije raspisana javna nabavka.

 

Prošle godine za organizaciju Srpske nove 2018. godine-koncert Šabana Šaulića javnu nabavku je raspisao Grad, dok je Centar za kulturu raspisao javnu nabavku za organizaciju dočeka Nove 2019. godine. Nasuprot tome, ove godine doček Srpske nove godine organizuje se netransparentno, mimo zakona o javnim nabavkama, najverovatnije zaključivanjem više ugovora male vrednosti na, za sada, nepoznat iznos.  

 

Lane je doček Srpske nove godine koštao 2.487.310 dinara. Osim što je Grad platio angažovanje Šabana Šaulića 1,5 milion dinara, iz gradske kase je isplaćeno još 987.310 dinara za troškove rentiranja bine, ozvučenja, rasvete, zaštitne ograde, zatim za troškove marketinga, obezbeđenja i za ostale troškove organizacije koncerta.

                                                 

Sve to je plaćeno sa pozicije gradonačelnik s obzirom na to da ni prošle godine u budžetu Grada nisu bila planirana sredstva za organizaciju dočeka Nove godine po Julijanskom kalendaru.

 

Aktuelno

Izložba cveća u Parku na Jadru (foto: Kolubarske.re)
U Valjevu do nedelje Pre 2 sati 42 minuta

Izložba cveća, vina i rakije

Izložba cveća i sadnog materijala otvorena je danas u Parku Vide Jocić na Jadru, dok je u Knez Miloševoj ulici otvorena Izložba vina i rakije. Obe izložbe će trajati do nedelje, 21. aprila. "Ovo je...

Izbori (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 9 sati 39 minuta

Profesor Milić i zbori i tvori...

U obilju "novosti" sa naše predizborne scene, konačno se pojavi jedna zaista takva! Iz Niša, a ne Beograda, i grupi građana koja prvi put nastupa na izborima. Okupljenih oko poznatog kardiologa i...

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 1 dan 9 sati

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...  · 6 komentara