Registracija Prijava preko FB
Opšta bolnica (foto: Đorđe Đoković)
Opšta bolnica (foto: Đorđe Đoković)
22.01.2019, 13:26

"Vega" kupila uređaj za Službu urologije

č: | fb:

Zahvaljujući valjevskoj kompaniji "Vega", koja je izdvojila 1,7 miliona dinara, nabavljen je fleksibilni cistoskop, važan uređaj za Službu urologije Opšte bolnice Valjevo.

 

Kako je saopšteno iz Opšte bolnice, uređaj je već instaliran i njegovom upotrebom dodatno će se podići kvalitet medicinske usluge u ovoj oblasti.

 

Krajem prošle godine, direktor Opšte bolnice Valjevo, dr Zoran Đurić, najavio je vrednu donaciju i zahvalio se kompaniji "Vega". S obzirom na to da je danas cistoskopija najzastupljenija endoskopska procedura u oblasti urologije, značaj ovog uređaja je veoma veliki.

 

Ovaj instrumentarijum predstavlja nezamenjiv dijagnostički uređaj, koji omogućava lagodniji urološki pregled. Cistoskopija je endoskopska dijagnostička procedura kod koje se optičkim instrumentom u obliku sonde s kamerom na vrhu pregleda sluzokoža mokraćne cevi (uretre) i mokraćne bešike. Veoma je korisna metoda za dijagnostifikovanje upalnih procesa, ali i ozbiljnijih oboljenja u oblasti urologije. Sam pregled nije invazivan i umereno je neprijatan za pacijente, a lekarima pruža višestruki uvid kroz tu dijagnostiku.

Fleksibilni cistoskop

Fleksibilni cistoskop (Foto: www.obvaljevo.rs)

 

Kompanija "Vega" je prošle godine donirala očni ultrazvučni aparat, vredan 1,6 miliona dinara, te se i na taj način još jednom uvrstila u red izuzetno društveno posvećenih preduzeća koja se ističu u humanitarnom radu, unapređujući medicinsko zbrinjavanje, a neposredno i zdravlje sugrađana, saopšteno je iz Opšte bolnice Valjevo.

Aktuelno

Autobusi na miting SNS u Beograd (foto: Đorđe Đoković)
Dvadesetak autobusa krenulo ka Beogradu 19.04.2019

Valjevski naprednjaci otputovali na miting

Na miting Srpske napredne stranke, u okviru kampanje "Budućnost Srbije", danas je iz Valjeva ka Beogradu krenulo dvadesetak autobusa. Jutros su u parku, koji se nalazi pored parkinga, ispisani...  · 16 komentara