Registracija Prijava preko FB
Ibarski marš (foto: Đorđe M. Đoković)
Ibarski marš (foto: Đorđe M. Đoković)
23.01.2019, 13:32

Treba nam novi sistem bez onih koji su doveli do degradacije društva

č: | fb:

Povodom poziva koji su predstavnici organizatora protesta "Jedan od pet miliona" uputili političkim akterima, devet organizacija iz osam gradova Srbije okupljenih oko Građanskog fronta je saglasno da je potrebno uspostaviti novi sistem koji će zauvek onemogućiti stvaranje neke nove kriminalne vlasti slične postojećoj, navodi se u saopštenju okupljenih oko Građanskog fronta među kojima je i Lokalni front Valjevo.


Međutim, dodaje se u saopštenju, da bi smo takav sistem uspostavili neophodno je da u njegovom stvaranju ne učestvuje politička elita, pojedinci ili političke stranke koje su dovele do ove katastrofalne degradacije društva.

 

"Naš prvi cilj jeste rušenje ove kriminalne vlasti, ali ne možemo ignorisati ogroman otpor koji veliki broj ljudi ima prema korumpiranim političkim elitama koji su u prethodne tri decenije učestvovale u siromašenju našeg društva, u privatizaciji institucija i javnih resursa i razvijanju mehanizama kontrole medija. Umesto što se takvi glasači, insistiranjem na jednoj koloni, teraju u apstinente ili bele listiće, politička ponuda bi ovim ljudima trebalo da ponudi relevantan izbor i uključi ih donošenje odluka o budućnosti naše države. Trenutak u kome živimo karakteriše ogromno nezadovoljstvo građana i užasni uslovi u kojima živi i radi velika većina ljudi.

 

Zato pozivamo na okupljanje oko ideja solidarnosti, socijalne pravde i sigurnosti za sve naše građane, a ne na nacionalizmu, identitetskoj politici i populizmu. Umesto nadigravanja sa Vučićem ko će biti veći nacionalista, želimo istinsko i konkretno bavljenje našim životnim problemima sa kojima se svakodnevno suočavamo.

 

Umesto nametanja visoke politike iz Beograda, tražimo sopstvena rešenja za lokalne sredine, jer na svojim leđima i nosimo sve probleme jednom kada izborni karavan ode iz naših gradova. Umesto pranja biografija nudimo nove ljude i nove ideje kako da u ruke građana vratimo državu, iz začaranog kruga u kome se na njenom čelu smenjuju loši i manje loši", navodi se u saopštenju koji potpisuju Udruženi pokret slobodnih standard, Niš; Lokalni front, Kraljevo; Ne davimo Beograd, Beograd; Samo lokalno, Bečej; Lokalna alternative, Vrbas; Lokalni front Va, Valjevo: Naš grad – Naša star, Zrenjanin; Slobodno Pančevo, Pančevo i Biro za društvena istraživanja BIRODI, Beograd.

Aktuelno

Autobusi na miting SNS u Beograd (foto: Đorđe Đoković)
Dvadesetak autobusa krenulo ka Beogradu 19.04.2019

Valjevski naprednjaci otputovali na miting

Na miting Srpske napredne stranke, u okviru kampanje "Budućnost Srbije", danas je iz Valjeva ka Beogradu krenulo dvadesetak autobusa. Jutros su u parku, koji se nalazi pored parkinga, ispisani...  · 16 komentara