Nevreme u Valjevu (foto: Sreten Pantelić)
Nevreme u Valjevu (foto: Sreten Pantelić)
05.08.2014, 19:58

„Ispala“ velika TS na Boričevcu

č: | fb:

Nevreme sa jakom grmljavinoim, koje je oko 19.00 sati pogodilo Valjevo, pričinilo je dosta problema pojedinim gradskim službama. Zbog „pražnjenja“, iz sistema je „ispala“ velika 110 kV trafostanica na Boričevcu sa koje se strujom snabdeva dobar deo grada, potvrdio je Kolubarskim.rs direktor Distribucije, Zoran Nikolić.

„Nastojimo da tu TS vratimo u sistem, nadam se da ćemo i uspeti“, rekao je Nikolić i dodao da je „zbog udara groma u dalekovode“ takođe došlo do problema u snabdevanju električnom energijom.

Vatrogasci su intervenisalu u gašenju jednog požara, ali je, prema rečima dežurnog u Vatrogasno-spasilačkom bataljonu na Petom puku, bilo dosta poziva za ispumpavanje vode iz stambenih i poslovnih prostorija koje su zbog jakog pljuska poplavljene.

U pojedinim delovima grada, po običaju, bilo je problema u funkcionisanju saobraćaja zbog toga što kišna kanalizacija nije mogla da primi svu vodu koja se izlila na grad. U Meteorološkoj stanici kažu sa je palo oko 54 litra po kvadratnom metru.

U Radarskom centru na Blizonjskom visu, kod Brankovine, odakle se koordiniraju protivgradne stanice na području Kolubarskom (osim Ljiga) i Mačvanskog okruga, kao i Obrenovca „veliki je posao“. Podatke o dejstvima strelaca i broju ispaljenih raketa moguće je dobiti tek ujutru, rečeno je Kolubarskim.rs u Odeljenju za protivgradnu zaštitu MUP Srbije. Uz Valjevo, „najviše se radilo na području Šapca, Bogatića i Obrenovca“. Po našoj proceni, 5. avgust ličio je na 25. jun, kada je do sada bilo najviše dejstava sa najvećim brojem ispaljenih protivgradnih raketa.

 

Aktuelno

Radovan Beli MArković (foto: Đorđe Đoković)
Predlozi do 21. avgusta Pre 7 sati 13 minuta

Nagrada "Beli" u čast pisca Radovana Belog Markovića

Udruženje "Beli Povlen" iz Valjeva ustanovilo je novinarsku nagradu "Beli", u znak sećanja na Radovana Belog Markovića, jednog od najvećih srpskih književnika. Priznanje će biti dodeljeno 28....

Dečji parkić u Naselju Milorada Pavlovića (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Objavljena javna nabavka Pre 1 dan 7 sati

Za tri eko-parkića devet miliona dinara

Ministarstvo zaštite životne sredine i grad Valjevo sa devet miliona dinara finansiraće izgradnju tri eko-parkića u okviru projketa "Smanjenje zagađenja zemljišta nastalog usled emisija od divljih...  · 18 komentara