Nevreme u Valjevu (foto: Sreten Pantelić)
Nevreme u Valjevu (foto: Sreten Pantelić)
05.08.2014, 19:58

„Ispala“ velika TS na Boričevcu

č: | fb:

Nevreme sa jakom grmljavinoim, koje je oko 19.00 sati pogodilo Valjevo, pričinilo je dosta problema pojedinim gradskim službama. Zbog „pražnjenja“, iz sistema je „ispala“ velika 110 kV trafostanica na Boričevcu sa koje se strujom snabdeva dobar deo grada, potvrdio je Kolubarskim.rs direktor Distribucije, Zoran Nikolić.

„Nastojimo da tu TS vratimo u sistem, nadam se da ćemo i uspeti“, rekao je Nikolić i dodao da je „zbog udara groma u dalekovode“ takođe došlo do problema u snabdevanju električnom energijom.

Vatrogasci su intervenisalu u gašenju jednog požara, ali je, prema rečima dežurnog u Vatrogasno-spasilačkom bataljonu na Petom puku, bilo dosta poziva za ispumpavanje vode iz stambenih i poslovnih prostorija koje su zbog jakog pljuska poplavljene.

U pojedinim delovima grada, po običaju, bilo je problema u funkcionisanju saobraćaja zbog toga što kišna kanalizacija nije mogla da primi svu vodu koja se izlila na grad. U Meteorološkoj stanici kažu sa je palo oko 54 litra po kvadratnom metru.

U Radarskom centru na Blizonjskom visu, kod Brankovine, odakle se koordiniraju protivgradne stanice na području Kolubarskom (osim Ljiga) i Mačvanskog okruga, kao i Obrenovca „veliki je posao“. Podatke o dejstvima strelaca i broju ispaljenih raketa moguće je dobiti tek ujutru, rečeno je Kolubarskim.rs u Odeljenju za protivgradnu zaštitu MUP Srbije. Uz Valjevo, „najviše se radilo na području Šapca, Bogatića i Obrenovca“. Po našoj proceni, 5. avgust ličio je na 25. jun, kada je do sada bilo najviše dejstava sa najvećim brojem ispaljenih protivgradnih raketa.

 

Aktuelno

Požar na deponiji u Belotiću (foto: www.osečina.rs)
Na predlog opštinskog Štaba Pre 1 sati 56 minuta

Zbog požara na deponiji vanredna situacija u Osečini

Na teritoriji Osečine proglašena je vanredna situacija zbog požara koji je izbio na nesanitarnoj deponiji koja se nalazi u Belotiću. Saopštenjem za javnost se oglasila GG "Pokreni se", ukazuje na...