Nebojša Stefanović  (foto: Đorđe Đoković)
Nebojša Stefanović (foto: Đorđe Đoković)
05.02.2019, 07:51

Stefanović: "Kosovo je najteže pitanje koje Srbija danas ima pred sobom"

č: | fb:

Na ceremoniji obeležavanja 215 godina vaskrsa srpske države u Brankovini potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je da je Kosovo najteže pitanje koje Srbija danas ima pred sobom.

 

On je naglasio da je naša zemlja na čelu sa Aleksandrom Vučićem spremna da rešava i ovo teško pitanje i da učini sve da naš narod svuda u celoj našoj zemlji, pa time i u našoj južnoj pokrajini, živi bolje.

 

- Naravno da je nemoguće pregovarati dok na Jarinju i Brnjaku zaustavljaju mleko i pelene za našu decu na Kosovu i Metohiji - izjavio je ministar Nebojša Stefanović.

Nebojša Stefanović

Nebojša Stefanović (Foto: Đorđe Đoković)

Stefanović je u Brankovini rekao da stojeći na ovom mestu oseća odgovornost pred našim hrabrim i mudrim precima.

 - Mi možemo da pričamo o njihovoj odlučnosti, borbi i žrtvi, koje nikada ne smemo da zaboravimo. Živote su dali da bismo mi danas živeli u nezavisnoj, suverenoj, modernoj i uređenoj zemlji, našoj Srbiji. I teško je zamisliti da za života neko može više da daje i da učini - rekao je Stefanović.

 

Dodao je da iz političke mudrosti i junačke hrabrosti Alekse Nenadovića svako od nas može da nauči mnogo. Zadao nam je lekciju kako se voli svoja zemlja i kako se za svoju zemlju žrtvuje.

 

- Mi danas vodimo drugačije bitke, bitke za sigurnu, stabilnu i snažnu Srbiju. Ne zaboravljajući prošlost, moramo u sadašnjosti da radimo najbolje što umemo, suočavajući se sa svim izazovima i zadacima, misleći na budućnost koja nas čeka. Našoj deci i nama treba mir, ekonomska i politička stabilnost kako bi svako spokojno mogao da planira sutra. Zato naša Vlada, zajedno sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, svakog dana radi naporno na stvaranju ambijenta za otvaranje novih fabrika, većeg broja radnih mesta, vodeći ujedno odgovornu socijalnu politiku – naveo je ministar.

 

Nebojša Stefanović

Nebojša Stefanović (Foto: Đorđe Đoković)

Stefanović je naglasio da velike svetske sile u nama vide ozbiljnog partnera i da Srbija više nije nesigurna barka, već ozbiljan brod koji stalno plovi ka boljim vremenima i stabilnoj budućnosti, ali da nažalost, ima i onih kojima se sve to ne sviđa i to ne samo u našoj zemlji nego i u regionu.

 

- Svedoci smo i pretnji, ucena i pritisaka sa kojima se suočava naša država. Neke od tih ucena odražavaju se na ekonomiju Srbije, a posebno na naš narod koji živi na Kosovu i Metohiji. Poslednji primer ste svi mogli da vidite iživljavanja nad našim narodom na Kosovu i Metohiji, uvođenjem taksi na srpsku robu, jer su time hteli da naše građane koji živi u južnoj srpskoj pokrajini ostave bez hrane i lekova iz centralne Srbije – rekao je Stefanović.

 

Potpredsednik Vlade Srbije je poručio da predsednik Vučić i Vlada Srbije neće nikome dozvoliti da unižava naš narod, da gazi prava Srba i da pokušava da nam otme našu zemlju.

 

Obećao je u ime Vučića i Vlada Srbije da će se boriti za svoj narod i da će raditi isključivo u interesu Republike Srbije. Poručio je da neće podleći bilo kakvim pritiscima, bilo da dolaze spolja ili iznutra, da neće dozvoliti da bilo ko povampiri fašizam na našim ulicama, niti će dozvoliti da bilo ko ugrožava sigurnost i bezbednost bilo kog građanina naše zemlje.

 

 - Davne 1804. godine Aleksa Nenadović je zajedno sa drugim knezovima probudio srpski narod i dao mu veru da može da živi u slobodnoj zemlji. Na nama je da očuvamo taj duh, vodeći računa da suverenost za koju su se naši preci izborili očuvamo i ostavimo u amanet nekim budućim generacijama - rekao je potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović u Brankovini na ceremoniji obeležavanja godišnjice seče knezova Ilije Birčanina i Alekse Nenadovića.

Ceremonija obeležavanja 215 godina vaskrsa srpske države

Ceremonija obeležavanja 215 godina vaskrsa srpske države (Foto: Đorđe Đoković)

 

Nakon crkvenog pomena, ministar Nebojša Stefanović i gradonačelnik Valjeva Slobodan Gvozdenović položili su cveće, a potom je održan program u kome su učestvovali Zastavni vod Žandarmerije, Policijski orkestar i učenici OŠ "Prota Mateja Nenadović" iz Brankovine.

Učenica OŠ iz Brankovine

Učenica OŠ iz Brankovine (Foto: Đorđe Đoković)

Zastavni vod Žandarmerije

Zastavni vod Žandarmerije (Foto: Đorđe Đoković)

 

 

Aktuelno

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 25 minuta

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.

Čačanska opozicija (foto: Zajednički glas - Epicentar press)
Glas naroda Pre 21 sati 53 minuta

Da li u Srbiji postoji opozicija? (VIDEO)

Umesto da opozicija bude "zadovoljna, jednoglasna i prione na pripreme za predstojeće izborne aktivnosti", kao grom iz vedra neba (ili ne baš) odjeknula je vest da su se u redovima opozicionih...