Predstavnici proizvođača iz našeg kraja (foto: Đorđe Đoković)
Predstavnici proizvođača iz našeg kraja (foto: Đorđe Đoković)
06.02.2019, 13:53

U februaru “Dani domaćih iz našeg kraja”

č: | fb:

Kampanja vajevskog Europroma pod nazivom "Dani domaćih", u okviru koje se svakog meseca predstavlja po jedan ili više domaćih proizvođača, nastavljena je i u februaru.

 

Ovaj put biće to "Dani domaćih iz našeg kraja", u okviru kojih će se predstaviti sedam proizvođača iz valjevskog kraja, koji će kupcima ponuditi po akcijskim cenama deset proizvoda, napravljenih po domaćoj recepturi.

 

PR menadžer Europroma Bojana Perić je podsetila da je kampanja počela pre šest meseci i da je cilj predstaviti domaće proizvođače, a kupcima ponuditi domaće proizvde po povoljnim cenama, bez obzira na to da li je reč o malim ili velikim proizvođačima. Ona je naglasila da Europrom jednako podržava i jedne i druge, ali jedino što je bitno u ovoj kampanji jeste da su proizvodi domaći i kavlitetni.

 

Perić je rekla da reklama za proizvode lokalnih i regionalnih proizvođača nema u medijima nacionalne frekvencije, a njihova ambalaža nije uočljiva kao što je to slučaj sa velikim proizvodjačima, ali ti proizvodi malih domaćih proizvođača su lice naših krajeva i lice naše tradicije.

 

- Ponosni smo na tu činjenicu i kada kažem lice naše tradicije ne kažem to slučajno. To znači da se ovi proizvodi prave po starim tradicionalnim recepturama i od sirovina iz našeg kraja. Iako su to male proizvodnje, ispoštovani su svi standardi kada su u pitanju proizvodni procesi. Europrom je pažljivo birao proizvode i vodili smo se kriterijumom da budu kvalitetni i da u njima nema štetnih aditiva. To je najveći razlog zašto se borimo da ovi proizvodi nađu put do potrošača – rekla je Perić.

 

Bojana Perić je podsetila da je trenutno u okviru robne marke "Domaće" 12 proizvođača sa 50 artikala, a ideja "Domaće" prvi put je predstavljena pre pet godina na SPREG-u. Perić je saopštila važan podatak, a to je da je kod proizvođača iz naših krajeva zaposleno 300 ljudi.

 

- Pored mesta na policama naših trgovina, trudimo se da našim domaćim proizvođačima pružimo podršku, naročito u marketingu, kako bi što više potrošača čulo za njihove proizvode. Trudićemo se da damo doprinos i kada je u pitanju dizajn ambalaže. Cilj ideje je da zajednički promovišemo i podržimo proizvođače iz našeg kraja, predstavimo njihove proizvode kako bi ih potrošači prepoznali, a njihove proizvode probali – rekla je Perić.

 

U trgovinama Europroma, pored akcijskih cena, biće organizovane brojne promocije i degustacije.

Proizvodi našeg kraja

Proizvodi našeg kraja (Foto: Đorđe Đoković)

Na konferenciji za novinare predstavljeno je sedam proizvođača, koji će svoje proizvode u februaru ponuditi po akcijiskim cenama: Mlekara "Kačarević", mlekara "Agro Maja", pekara "Podgorina Beljić", farma jaja "S produkt","Jablanik", "Aronko" i "Europek".

 

Aleksandra Paunović iz mlekare "Kačarević" rekla je da je mlekara osnovana 2009. godine i da se bavi proizvodnjom mlečnih proizvoda, sira i kajmaka, "bez kojih je nezamisliva trpeza u našim krajevima".  

 

- Osnovna formula uspeha je priroda i tradicija. Sve pripremamo na prirodan način bez ikakvih aditiva i dodataka. Mleko nabavljamo u selima nadomak Mionice gde se nalazi naša mlekara. Zahvalni smo što se nalazimo među svim ovim proizvođačima zbog toga što je danas u moru industrijskih proizvoda jako teško doći do potrošača, a nama to omogućava robna marka "Domaće" - rekla je Aleksandra Paunović.

 

Aleksandra Paunović

Aleksandra Paunović (Foto: Đorđe Đoković)

Aleksandar Beljić predstavio je pekaru "Podgorina Beljić", koja je osnovana 1991. godine, bavi se proizvodnjom hleba i drugih pekarskih proizvoda na tradicionalan način.

 

- S obzirom na to da uzimamo sve veći udeo na valjevskom tržištu, mi smo 2016. godine izgradili potpuno novi objekat sa 400 kvadrata proizvodnog prostora i 100 kvadrata magacina, što nam je dalo mogućnost da proizvedemo 15 000 komada u jedinici vremena od 24 sata. U ovom slučaju fokusiramo se na "hleb sa ognjišta" čiji je osnovni sastojak brašno dobijeno mlevenjem celog zrna pšenice na vodenici potočari. Ono što je bitno jeste da ne sadrži boje i hemisjke poboljšivače kvaliteta, i to što proizvod spremamo na tradicionalni način. Zahvaljujući Europromu uspeli smo da naše proizvode plasiramo na valjevskom tržištu - rekao je Beljić. On je porčio da "kupovinom domaćih proizvoda negujemo lokalizam".

 

Aleksandar Beljić

Aleksandar Beljić (Foto: Đorđe Đoković)

Kako je najavljeno na konferenciji za novinare u okviru kampanje "Dani domaćih iz našeg kraja" u trgovinama Europroma kupci će u februaru moći na akcijskim sniženjima da kupe sir, kajmak, kačkavalj, jaja, domaće kore, supe, kao i medenjake, štrudle, vanilice, baklave, sok od aronije.

Aktuelno

Izbori (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 1 sati 16 minuta

Profesor Milić i zbori i tvori...

U obilju "novosti" sa naše predizborne scene, konačno se pojavi jedna zaista takva! Iz Niša, a ne Beograda, i grupi građana koja prvi put nastupa na izborima. Okupljenih oko poznatog kardiologa i...

Dom zdravlja (foto: Đorđe Đoković)
Blagovremeno otkrivanje problema Pre 1 sati 17 minuta

Razvojno savetovalište i Savetovalište za mlade Doma zdravlja

U okviru Službe za zdravstvenu zaštitu dece Doma zdravlja Valjevo već 15 godina funkcionišu Razvojno savetovalište i Savetovalište za mlade. Cilj rada savetovališta jeste blagovremeno otkrivanje...

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 1 dan 1 sati

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...  · 1 komentar

 (foto: )
Nedelja lepog pevanja Pre 1 dan 1 sati

Sedmi horfest u Valjevu

Muzička škola "Živorad Grbić" je po sedmi put organizator izuzetno renomiranog festivala horova HORFEST. Od 18. do 21. aprila nastupaće 24 hora i vokalnih grupa na sceni valjevske muzičke škole, u...