Parking u centru grada (foto: Đorđe Đoković)
Parking u centru grada (foto: Đorđe Đoković)
12.02.2019, 14:33

Sređivanje parkinga u centru grada

č: | fb:

Sudeći prema Planu javnih nabavki u ovoj godini biće rekonstruisan parking u centru grada, ali je nejasno za sređivanje kog parkinga se odlučila gradska vlast?

 

Kako se navodi u Planu javnih nabavki, u ovoj godini biće finansirana sa 1.250.000 dinara izrada projektne dokumentacije za rekonstrukciju parkinga u Karađorđevoj ulici broj 81.

 

Međutim parking u Karađorđevoj 81 ne postoji. Postoji u dvorištu Republičkog fonda zdravstvenog osiguranja u Karađorđevoj broj 77 ili 79, i drugi parking u Karađorđevoj broj 57, 59 ili 61, u dvorištu zgrada koje se nalaze prekoputa  sudova.

 

Sređivanje parkinga u centru grada, u dvorištu Republičkog fonda zdravstvenog osiguranja, bilo je u planu prethodnih godina, međutim taj posao do sada nije realizovan.

 

Jedno vreme je postojala ideja da se tu izgradi montažna garaža sa više spratova, gde bi bilo i do 150 parking mesta. To je bilo predviđeno Studijom o parkiranju u gradu, međutim problem je bio u tome što taj plac nije ceo javna površina.  Veći deo, tačnije onak na kome se naplaćuje parking je u vlasništvu Grada, dok površina uz zgrade, gde se ne naplaćuje parking, pripada Sindikatu, deo stambenoj zgradi, a nešto Republičkom fondu zdravstvenog osiguranja (RFZO).

 

Svojevremeno je Gradska direkcija planirala da tu izgradi parking garažu i to kroz javno-privatno partnerstvo, ali se od te ideje odustalo bez objašnjenja.

 

Što se tiče drugog parkinga u Karađorđevoj ulici, koji se nalazi iz zgrada preko puta sudova, veći deo tog placa je u vlasništvu Grada, dok je Krušik vlasnik manje površine. Da bi se sređivalo to parkiralište neophodna je saglasnost valjevske fabrike.

 

I pored nekoliko pokušaja u Gradskoj upravi da saznamo koji parking bi trebalo da bude rekonstruisan ove godine i za rekonstrukciju kog parkinga je planirana javna nabavka izrada projektne dokumentacije, nismo uspeli.

Aktuelno

Čačanska opozicija (foto: Zajednički glas - Epicentar press)
Glas naroda Pre 30 minuta

Da li u Srbiji postoji opozicija? (VIDEO)

Umesto da opozicija bude "zadovoljna, jednoglasna i prione na pripreme za predstojeće izborne aktivnosti", kao grom iz vedra neba (ili ne baš) odjeknula je vest da su se u redovima opozicionih...

POKS (logo) (foto: )
Saopštenje Pre 3 sati 7 minuta

Valjevski odbor POKS izlazi na izbore

Gradski odbor Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) je jednoglasno usvojio predlog da POKS Valjevo izlazi na izbore, saopštila je ova politička organizacija.  · 1 komentar