Gimnazija (foto: Đorđe Đoković)
Gimnazija (foto: Đorđe Đoković)
14.02.2019, 15:24

Zbog gripa produžen raspust do 25. februara

č: | fb:

Početak drugog polugodišta u osnovnim i srednjim školama na teritoriji Valjeva zbog gripa odlaže se za 25. februar, odlučilo je Gradsko veće na današnjoj sednici.

 

Škole će nadoknaditi propušteni rad na zakonom propisan način, a po odobrenju Ministarstva prosvete, saopšteno je iz Kabineta gradonačelnika.

 

U saopštenju se dalje navodi, da će predškolci ići u vrtiće, ali će se "preventivno delovati".

 

"Predškolskoj ustanovi Milica Nožica preporučuje se da održi roditeljski sastanak uz prisustvo pedijatra Doma zdravlja, kao i sastanak sa zaposlenima u Ustanovi i upozna ih sa novonastalom situacijom, u vezi zabeleženog porasta obolele dece predškolskog uzrasta od gripa, a radi preventivnog delovanja, odnosno sprečavanja pogoršanja zdravstvenog stanja i širenja virusa", saopšteno je iz kabineta gradnačelnika.

 

Kako su preneli beogradski mediji predlog ministra zdravlja Zlatibora Lončara na današnjoj sednici Vlade Srbije da se zimski raspust za osnovce i srednjoškolce produži za još nedelju dana je usvojen.

 

Odluka ministra došla je na predlog struke, epidemiologa, koji procenjuju da će u narednom periodu biti još više obolelih od gripa, a da je među pacijentima do sada bilo najviše dece.

 

Prema podacima Instituta za javno zdravlje "Batut" do sada je od gripa obolelo 104.867 pacijenata, a umrlo je 29 pacijenata čija se smrt može dovesti u vezu sa gripom.

Aktuelno

Izbori (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 2 sati 37 minuta

Profesor Milić i zbori i tvori...

U obilju "novosti" sa naše predizborne scene, konačno se pojavi jedna zaista takva! Iz Niša, a ne Beograda, i grupi građana koja prvi put nastupa na izborima. Okupljenih oko poznatog kardiologa i...

Dom zdravlja (foto: Đorđe Đoković)
Blagovremeno otkrivanje problema Pre 2 sati 38 minuta

Razvojno savetovalište i Savetovalište za mlade Doma zdravlja

U okviru Službe za zdravstvenu zaštitu dece Doma zdravlja Valjevo već 15 godina funkcionišu Razvojno savetovalište i Savetovalište za mlade. Cilj rada savetovališta jeste blagovremeno otkrivanje...

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 1 dan 2 sati

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...  · 1 komentar

 (foto: )
Nedelja lepog pevanja Pre 1 dan 2 sati

Sedmi horfest u Valjevu

Muzička škola "Živorad Grbić" je po sedmi put organizator izuzetno renomiranog festivala horova HORFEST. Od 18. do 21. aprila nastupaće 24 hora i vokalnih grupa na sceni valjevske muzičke škole, u...