Protest 1 od 5 u Valjevu (foto: Đorđe Đoković)
Protest 1 od 5 u Valjevu (foto: Đorđe Đoković)
15.02.2019, 10:23

Druga protestna šetnja “1 od 5 miliona”

č: | fb:

Drugi protestni skup i šetnja "1 od 5 miliona – Valjevo bez straha" održaće se večeras sa početkom u 18 časova na Desankinom vencu.

 

I građani Valjeva su se pridružili građankama i građanima širom Srbije koji već deset nedelja, mirnim, protestnim šetnjama iskazuju svoje nezadovoljstvo stanjem u državi i društvu.

 

Organizatori uz poziv sugrađanima da se pridruže protestnoj šetnji navode da su protesti način da se dostojanstveno iskaže nezadovoljstvo, otpor i zahtev za slobodom, za pravnom državom, za vladavinom prava. Šetnje su način da se uplašeni, zastrašeni, ucenjeni ohrabre da jasno i glasno kažu da žele bolju, odgovorniju, pravedniju, solidarniju, uređeniju državu.

 

"Već sedam godina država je zarobljena, mediji zatvoreni, institucije urušene. Jedino što uspeva u proteklih sedam godina je proizvodnja neprijatelja (unutrašnjih i spoljnih) i crtanje meta na svakoj osobi koja se usudi da kaže da živi u imitiaciji države. Valjevkama i Valjevcima, kao i građankama i građanima Srbije je dosta proizvodnje mržnje, zastrašivanja, fiktivnih državnih udara, lažnih sukoba, otimačine penzija i nacionalnih frekvencija, otvaranja Potemkinovih sela, burazersko-kumovskog pustošenja javnih dobara i resursa, zloupotrebe tuđe nesreće, kapilarnih glasova, zapošljavanja u javnom sektoru podobnih koji u radno vreme obilaze stranačke skupove, tabloidizacije svake sfere društva i države", navode organizatori građanskih protesta "1 od 5 miliona".

 

Dodaju da Valjevke i Valjevci zahtevaju demokratski uređenu državu, obnovu i izgradnju urušenih institucija Republike Srbije kao pravne i demokratske države, društva slobodnih građana i slobodnih medija.

 

Jedini način da se to i dogodi je promena, ne zamena. Na svim nivoima vlasti.

 

"Imamo jasne zahteve. Zato je neophodno da se protestnoj šetnji pridruže svi oni koji smatraju da je došlo vreme otkaza ugovora o radu vladajućoj garnituri. Na svim nivoima vlasti", poručuju organizatori.

 

Građanke i građani Valjeva, kao poslodavci, mirnim i dostojanstvenim šetnjama, uručuju otkaz ugovora o radu vladajućoj garnituri (na svim nivoima vlasti). Ispunjen je, najmanje jedan, od uslova iz Zakona o radu, kažu organizatori.

 

"Zaposleni, u ovom slučaju vladajuća garnitura na svim nivoima vlasti, ne ostvaruje rezultate rada, odnosno nema potrebna znanja i sposobnosti za obavljanje poslova na kojima radi, u ovom slučaju a koje su okupirali ucenama, pretnjama, lažnim diplomama i još lažnijim doktoratima. Kao otpremninu mogu očekivati krivične prijave za svaku počinjenu zloupotrebu, fer suđenje i lustraciju. I počasno mesto u istoriji. Na stranicama koje će opisivati kako je uništavana jedna država", poručili su organizatori građanskih protesta "1 od 5 miliona".

 

Večeras će se šetati od Desankinog venca, ulicama Vojvode Mišića, Pantićevom do Uzun Mirkove, Karađorđevom do  Gradskog trga.

Aktuelno

Čačanska opozicija (foto: Zajednički glas - Epicentar press)
Glas naroda Pre 16 sati 31 minuta

Da li u Srbiji postoji opozicija? (VIDEO)

Umesto da opozicija bude "zadovoljna, jednoglasna i prione na pripreme za predstojeće izborne aktivnosti", kao grom iz vedra neba (ili ne baš) odjeknula je vest da su se u redovima opozicionih...

POKS (logo) (foto: )
Saopštenje Pre 19 sati 8 minuta

Valjevski odbor POKS izlazi na izbore

Gradski odbor Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) je jednoglasno usvojio predlog da POKS Valjevo izlazi na izbore, saopštila je ova politička organizacija.  · 5 komentara