Ispred Višeg suda nakon izricanja presude (foto: Kolubarske.rs)
Ispred Višeg suda nakon izricanja presude (foto: Kolubarske.rs)
19.02.2019, 14:55

Sreten Nikolić osuđen na 35 godina

č: | fb:

Krivično veće Višeg suda u Valjevu, kojim je predsedavala sudija Jasmina Terzić, osudilo je Sretena Nikolića (25) na jedinstvenu kaznu zatvora od 35 godina zbog ubistva Damjana Dragojlovića (25) i nanošenja teških i lakših povreda gostima u noćnom klubu "Zipa" u Valjevu u noći između 29. i 30. oktobra 2016. godine.

 

U prepunoj sali Višeg suda u Valjevu danas su bili članovi porodice i prijatelja pokojnog Damjana Dragojlovića, dok Sreten Nikolić i njegova porodica nisu prisustvovali izricanju presude.

 

Obrazlažući presudu sudija Jasmina Terzić iznela je stav da okrivljenom u vreme izvršenja dela jeste bila smanjena uračunjivost, ali ne do stepena bitnog. Sretenove navode da se kritičnog događaja seća samo u "fleševima" sud nije prihvatio, jer su izjave važnog svedoka ukazivale na suprotno.

 

Sud takođe nije prihvatio Nikolićevu odbranu da ga  je, nakon što mu je Damjan pred "Zipom" zadao udarce, tukla grupa mladića ispred susednog kafića "Skala", s obzirom na to da većina svedoka to nije potvrdila.

 

Pored ostalog, sud je konstatovao da je Sreten Nikolić od ranije bio u sukobu sa jednom navijačkom grupom u Valjevu, ali da pokojni Damjan Dragojlović nije bio akter tih sukoba. Sud je kao netačne odbacio i navode da niko od državnih organa nije reagovao na apele Nikolićeve porodice da se Sreten zaštiti od napada pomenute grupe...

 

Optužnica je teretila Sretena Nikolića za teško ubistvo i nedozvoljeno nošenje oružja. Više javno tužilaštvo u Valjevu je tražilo da se okrivljenom izrekne maksimalna kazna - 40 godina, dok je odbrana u svojoj završnoj reči iznela stav da se radi o krivičnom delu ubistvo na mah za koje je zaprećena znatno blaža kazna.

 

I jedni i drugi najavili su žalbu Apelacionom sudu na prvostepenu presudu Višeg suda u Valjevu.

 

Osuđenom je produžen pritvor u kojem se nalazi od 30. oktobra 2016. godine, a suđenje je trajalo nešto više od godinu dana.

Aktuelno

Selo (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nadomak Pecke Pre 9 sati 52 minuta

Medvedi poklali ovce na Rožnju

Na Rožnju, jednom od vrhova Sokolskih planina nadomak Pecke, medvedi su upali u štalu Zlatomira Gligorića i zaklali tri ovce, dok su dva jagnjeta nestala, potvrdio je Igor Rabat, doktor...

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 12 sati 41 minuta

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.